28 oktober 2021
 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz brengt Dolby Atmos naar de auto

Autozine
28 oktober 2021 | Mercedes-Benz AG zal in de toekomst Dolby Atmos aanbieden in een aantal van zijn topmodellen om de passagiers een betere geluidservaring te geven. De Dolby Atmos-technologie is geïntegreerd in het optionele Burmester 4D- en 3D-audiosysteem en wordt aanvankelijk aangeboden in de Mercedes-Maybach. Kort daarna is ook de Mercedes-Benz S-Klasse om te toveren in een concertzaal op wielen.
XLLease
Info

Dolby Atmos Music geeft de muziek meer ruimte, helderheid en diepte. De technologie stelt muzikanten in staat om discrete audio-elementen of objecten in een 3D-geluidsveld te plaatsen dat veel verder gaat dan de mogelijkheden van mono of stereo.

Mercedes-Benz

De entertainmenthardware van het Burmester(R) high-end 4D-audiosysteem dat in de Mercedes-Maybach en de Mercedes-Benz S-Klasse is geïnstalleerd, omvat:

  • 31 luidsprekers, waaronder 6 3D-luidsprekers die hun geluid van bovenaf verspreiden,
  • 4 near-ear luidsprekers in de voorstoelen en een 18,5 liter subwoofer
  • 8 geluidstransducers (exciters, twee per stoel)
  • 2 versterkers
  • 1750 watt vermogen

De Mercedes-Maybach uitgerust met Dolby Atmos is een van de eerste auto's ter wereld en het eerste model in het gamma van Mercedes-Benz AG die deze geluidservaring biedt. De Dolby Atmos-integratie in de Mercedes-Maybach is vanaf zomer 2022 leverbaar en wordt kort daarna ook aangeboden in andere modellen die zijn uitgerust met het nieuwe MBUX, dat met de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse wordt geïntroduceerd.

KwikFit
Mercedes presenteert EQXX ConceptMercedes presenteert EQXX Concept
3 januari 2022
Mercedes krijgt goedkeuring zelfrijdenMercedes krijgt goedkeuring zelfrijden
10 december 2021
Mercedes werkt samen met Factorial EnrgyMercedes werkt samen met Factorial Enrgy
1 december 2021
Mercedes maakt prijs EQB bekendMercedes maakt prijs EQB bekend
25 november 2021