29 april 2016

Mercedes-Benz SL

Mercedes biedt vakanties met klassieke auto aan

29 april 2016 - Mercedes-Benz biedt vanaf nu tochten aan om zelf te rijden in een klassieke Mercedes-Benz SL (W113 en R107), in samenwerking met de gespecialiseerde touroperator Nostalgic uit München. Het nieuwe 'Classic Car Travel' programma is het geesteskind van Daimler Business Innovation.
AutoCoach

"Veel mensen dromen ervan hun vakantie door te brengen in de vorm van een roadtrip in een klassieke sportauto als de SL, maar worden tegengehouden door de aanschaf en het onderhoud van zo'n klassieke auto. Met 'Classic Car Travel' kan iedereen nu genieten van de ervaring van het rijden in een klassieker, langs enkele van Europa's mooiste routes, zonder daadwerkelijk een klassieke auto te hoeven bezitten", aldus projectmanager Thomas Eisenbarth van Daimler Business Innovation. Tien SL-modellen, variërend van de W113 (1963 – 1971) tot de R107 (1971 – 1989), staan bij aanvang van het nieuwe reisprogramma gereed. Gedurende de trips wordt er van auto gewisseld, zodat gasten verschillende model- en motorvarianten kunnen ervaren.

Mercedes-Benz

"Wij bieden al sinds 2003 klassiekertochten aan en zijn verheugd nu te kunnen samenwerken met Mercedes-Benz om de beleving van het rijden in een klassieke  SL voor een groot liefhebberspubliek mogelijk te maken", aldus Gert Pichler, een van de oprichters van Nostalgic GmbH. "We hebben zorgvuldig de routes uitgekozen die afwijken van de gebruikelijke wegen en die de deelnemers door prachtige omgevingen voeren. De accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden bieden onze gasten de mogelijkheid de regio op authentieke wijze te ervaren."

De totaalservice omvat een introductie van de auto, een routeboek met gedetailleerde routebeschrijving, accommodatie en ontbijt in vermaarde hotels, evenals een Engelstalige gids en een serviceteam in een back-up auto. De eerste tochten, voor kleine groepen tot 18 personen, vinden plaats in Frankrijk en Italië.

Mercedes-Benz

Elke roadtrip kost € 1.975 per persoon, bij een gedeelde tweepersoonskamer. In dit bedrag zijn inbegrepen: transfers naar het vliegveld en terug, een Mercedes-Benz SL klassieker om zelf in te rijden, een volledige verzekering voor bestuurder en passagier, brandstof, accommodatie en ontbijt in het hotel, entreegelden en begeleide bezoeken aan bezienswaardigheden, een gids en serviceteam, een routeboek en een welkomstgeschenk.

Dutchlease
XLLease