21 januari 2022

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz werkt samen met Luminar

21 januari 2022 - Mercedes-Benz en Luminar Technologies, Inc., een techbedrijf in de automotive sector, hebben een partnership aangekondigd om toekomstige technologie├źn voor hooggeautomatiseerd rijden te ontwikkelen. Een centraal onderdeel van de samenwerking is optimale toegang tot nieuwe technologie├źn en wereldwijde competenties.
AutoCoach

Het nieuwe partnership met Luminar benadrukt het beleid van Mercedes-Benz om zijn netwerk van techpartners en toeleveranciers voortdurend uit te breiden. Doel van de samenwerking met Luminar is de huidige lidar-technologie van het Amerikaanse bedrijf verder te ontwikkelen en te integreren in de seriemodellen van Mercedes-Benz. Door ontwikkelingscycli te verkorten en techpartnerships te versterken, zorgt Mercedes-Benz ervoor dat de voertuigen van het merk over de nieuwste technologieën beschikt.

Mercedes-Benz

"Luminar past in onze bestaande partnerships met toonaangevende en innovatieve techbedrijven. Met het behalen van de SAE Level 3-norm voor geautomatiseerd rijden heeft Mercedes-Benz al een belangrijke mijlpaal bereikt. Ik ben er absoluut van overtuigd dat partnerships onze ambities over wat we in de toekomst nog willen bereiken alleen maar zullen stimuleren. Samenwerking is een essentieel onderdeel van de strategie van Mercedes-Benz. Daarom ben ik erg blij om Austin Russell en Luminar als partners aan boord te hebben", aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, Chief Technology Officer verantwoordelijk voor ontwikkeling en inkoop.

"Dit partnership is een mijlpaal in de branche en laat nu al zien hoe geavanceerde veiligheidssystemen en autonoom rijden de standaard zullen worden bij personenwagens", aldus Austin Russell, oprichter en CEO van Luminar.

Als onderdeel van het partnership gaat Mercedes-Benz Luminar helpen met een datagestuurde ontwikkelingsaanpak voor continue productverbeteringen en updates.

Veiligheid is een kernelement van het merk Mercedes-Benz, dat al bijna zeventig jaar toonaangevend is in de ontwikkeling van actieve en passieve veiligheidssystemen, niet alleen voor Mercedes-rijders, maar ook voor andere weggebruikers. Moderne rijassistentiesystemen kunnen het leven in veel dagelijkse situaties veel gemakkelijker maken, door ondersteuning bij snelheids- en afstandsregeling, sturen en wisselen van rijstrook. In december 2021 ontving Mercedes-Benz als eerste autofabrikant ter wereld een internationaal geldige systeemgoedkeuring voor hooggeautomatiseerd rijden (SAE Level 3); een mijlpaal in de auto-industrie. Het hooggeautomatiseerde rijsysteem DRIVE PILOT gaat dit jaar in serieproductie in de S-Klasse en de EQS en zal Mercedes-Benz rijders een nieuw niveau van luxe en comfort bieden.

Luminar is een wereldwijd autotechnologiebedrijf dat een nieuw tijdperk van voertuigveiligheid en autonoom rijden in wil luiden. In het afgelopen decennium heeft Luminar een geavanceerd hardware- en softwareplatform gebouwd voor zijn meer dan vijftig industriepartners, waaronder de meeste wereldwijde autofabrikanten. Voor bedrijven zoals Volvo, Daimler Truck AG en technologiepartners nVIDIA en Intel's Mobileye is Luminar het eerste autotechnologiebedrijf dat de volgende generatie veiligheidssystemen en autonoom rijden voor serievoertuigen mogelijk zou kunnen maken.

KwikFit
AutoCoach