19 november 2008

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz toont myCOMMAND

19 november 2008 - Met myCOMAND geeft Mercedes-Benz een voorproefje van toekomstige op het Internet gebaseerde infotainmentsystemen in de auto. Daarbij zijn alle gegevens en informatie via het Internet steeds zo actueel mogelijk. Bij de ontwikkeling van myCOMAND stonden volledige integratie, bedieningsgemak en beveiliging van de gegevens centraal.
AutoCoach

Nu al bieden mobiele telefoons, laptops en PDA's (Personal Digital Assistants) vrijwel overal en altijd toegang tot het Internet. Alleen in de auto worden deze functies tot dusver om veiligheidsredenen en vanwege de te beperkte bandbreedte van de mobiele netwerken nauwelijks gebruikt. Daarbij zouden juist degenen die zakelijk onderweg zijn de omvangrijke mogelijkheden van het Internet in de auto goed kunnen benutten.

Mercedes-Benz

IT-experts gaan ervan uit, dat het Internet binnen enkele jaren met duidelijk meer bandbreedte dan nu via mobiele netwerken beschikbaar zal zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe interessante mogelijkheden voor telematica- en infotainment-toepassingen in de auto. Daarom heeft Mercedes-Benz een onderzoeksproject voor een nieuw op het Internet gebaseerd infotaimentsysteem onder de naam myCOMAND gestart. Met dit nieuw ontwikkelde systeem laat Mercedes-Benz nu al zien over welke functies automobilisten in de toekomst kunnen beschikken.

Op het gebied van informatie en entertainment biedt het nieuwe systeem aanmerkelijke voordelen ten opzichte van de systemen die nu worden gebruikt. Telkens wanneer de motor wordt gestart, worden de gegevens en de software geactualiseerd. Vergelijkbaar met huidige mobiele apparaten is het Internet bij myCOMAND niet alleen veel sneller, maar ook veel gebruiksvriendelijker en daardoor veiliger. Afhankelijk van de situatie biedt het systeem individueel passende Internetdiensten.

Mercedes-Benz

Off-board navigatie werkt niet alleen telkens met het meest actuele kaartmateriaal, maar houdt bij de routekeuze ook rekening met actuele vereersinformatie via het Internet. Naast de gebruikelijke kaarten kunnen ook satellietbeelden worden getoond, die de oriëntatie vergemakkelijken.

De route-assistent maakt gebruik van een groot aantal gegevens die via het Internet beschikbaar zijn en presenteert ze tijdig in de meest optimale vorm. Zo kan bijvoorbeeld het weer onderweg worden getoond, evenals de hotels en recreatiemogelijkheden op de plaats van bestemming. Ook kunnen vanuit de auto bijvoorbeeld gemakkelijk hotels worden geboekt, tafels in een restaurant of plaatsen in het theater worden gereserveerd.

Mercedes-Benz

Via het Internet kan vrijwel elke radiozender worden beluisterd. Via de World Radio van myCOMAND kunnen zenders per genre worden gekozen. Ook kan een eigen muziekverzameling op het Internet worden opgeslagen, die dan overal en altijd in de auto beschikbaar is.

Net als alle andere diensten vindt bij myCOMAND ook telefonie via het Internet plaats. Dankzij Voice over Internet Protocol (VoIP) maakt myCOMAND een kostenloze telefoonverbinding of het versturen van SMS-berichten via het Internet en gelijktijdig spraak- en dataverkeer mogelijk.

Mercedes-Benz

Natuurlijk kan er ook gewoon via een browser op het Internet gesurft worden. Onderzoekers van Mercedes-Benz gaan ervan uit dat het nog enkele jaren zal duren voordat de technische voorwaarden zijn vervuld en een dergelijk systeem in de serieproductie verkrijgbaar zal zijn, maar er wordt nu al hard aan deze ontwikkeling gewerkt.

Wittebrug
AutoCoach