3 december 2009

Mercedes-Benz SLR

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss op Miljonair Fair

3 december 2009 - De Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss is tussen 10-14 december aanstaande te zien op de Miljonair Fair in de RAI in Amsterdam. Het is naar verwachting één van de laatse mogelijkheden om deze zeer exclusieve supersportwagen (totale oplage: 75 stuks) in het openbaar te zien – de meeste exemplaren hebben hun weg al naar museum- of privécollecties gevonden. De fascinerende speedster wordt op de Miljonair Fair geflankeerd door diverse andere bijzondere modellen; zo beleeft de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Estate beleeft zijn nationale tentoontellingsdebuut in Amsterdam. Krenten in de pap zijn de hightech S 400 HYBRID, de sportief-elegante E-Klasse Coupé en de gelimiteerde Smart ForTwo Edition HighStyle.
AutoCoach

Als er één auto op zijn plaats is op de de Miljonair Fair, dan wel de SLR Stirling Moss. Deze auto is misschien wel de meest radicale Mercedes-Benz ooit. Hij heeft geen dak en geen voorruit, maar wel een V8 compressormotor met een vermogen van 478 kW. Een topsnelheid van 350 km/h en een vrijwel ongeëvenaard sprintvermogen (0-100 in 3,5 seconden). De SLR Stirling Moss is dan ook de bekroning van een inmiddels legendarische reeks SLR-modellen.

Mercedes-Benz

Hij dankt zijn naam aan de beroemde Mercedes-Benz-coureur Stirling Moss, die in de vijftiger jaren grote successen vierde met de fameuze Mercedes-Benz SLR sportwagens. De 'Stirling Moss' van vandaag is een auto waar de exclusiviteit van af spat. Niet alleen vanwege zijn gebeeldhouwde uiterlijk met vleugeldeuren, maar ook door het authentieke materiaalgebruik – de bijzondere sfeer in het interieur wordt mede bepaald door de toepassing van carbon, aluminium en leder. Maar wat de auto pas écht begerenswaardig maakt, is de wetenschap dat dit één van de laatst beschikbare exemplaren is van een serie die uit slechts 75 exemplaren (wereldwijd) bestaat.

Mercedes-Benz

Op de Miljonair Fair is ook de Mercedes-Benz S-Klasse 400 HYBRID te zien. Met een lithium-ion batterij en verbruik van slechts 7,9 l/100 km is dit een zuinige topklasse limousine met benzinemotor.

Mercedes-Benz

Smart koppelt een hoog 'hebbedinggehalte' aan groot praktisch gebruiksgemak, een zeer laag brandstofverbruik en een minimale bijtelling voor zakelijke rijders (14%) . Dat geldt ook voor de exclusieve Smart ForTwo Edition HighStyle die op de Miljonair Fair is te zien. Deze 'special edition' is uitgevoerd in smakelijk Chocolate Brown metallic in combinatie met 12-spaaks lichtmetalen velgen en aluminium HighStyle-logo's. Het interieur springt er uit door het gebruik van een bijzondere metallic leersoort (stoelen, deurpanelen) die fraai contrasteert met het samenspel van donkere en lichte bekledingsstoffen.

Dutchlease
XLLease