17 maart 2014

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL en SLK in speciale uitvoering

17 maart 2014 - Mercedes-Benz trapt het cabrio-seizoen af met de introductie van de SLK CarbonLOOK Edition en de SL 2LOOK Edition. Beide Roadsters worden gekenmerkt door een exclusieve uitvoering van in- en exterieur. De SLK CarbonLOOK Edition is leverbaar vanaf 55.300 euro en de SL 2LOOK Edition vanaf 117.855 euro inclusief BTW en BPM.
AutoCoach

De CarbonLOOK Edition heeft een specifieke voorbumper met grote luchtinlaten, scherp getekende sideskirts en een achterbumper met diffuser. Ook de vijfspaaks lichtmetalen AMG wielen in glanzend titaangrijs, donker getinte koplampen en de rolbeugels met aluminium accenten zijn blikvangers.

Mercedes-Benz

De sportstoelen en andere interieurdelen zijn bekleed met leer in twee tinten: zwart nappa en designo titaangrijs pearl. De limekleurige biezen zorgen voor een spectaculair contrast, ook bij de velours vloermatten. Het stuur en de keuzelhendel van de versnellingsbak zijn uiteraard ook bekleed met fijn nappaleder. Bovendien zijn in het interieur diverse carbon-elementen terug te vinden. De instrumenten vallen op door hun finishvlagdesign en de modellen met automatische transmissie hebben standaard schakelpaddles aan het stuur. Het open air-seizoen kan extra lang duren doordat verwarmde stoelen en AIRSCARF hoofdruimteverwarming standaard zijn.

Ook in technisch opzicht is de SLK CarbonLOOK Edition sportief. Hij beschikt over een verlaagd sportonderstel (-10 mm) en geperforeerde remschijven vóór. De SLK 200, SLK 250, SLK 350, SLK 250 CDI én SLK 55 AMG zijn er tijdelijk als CarbonLOOK Edition. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf € 55.300.

De SL van Mercedes-Benz is tijdelijk leverbaar als 2LOOK Edition. Dit model is leverbaar met een variodak in hoogglans zwart, dat contrasteert met bijvoorbeeld lichte koetswerkkleuren als designo kasjmierwit magno, designo diamantwit bright, tenorietgrijs of iridiumzilver. Andere aandachtstrekkers zijn de in hoogglans afgewerkte 19-inch lichtmetalen velgen; optioneel zijn zeven-dubbelspaaks 19-inch AMG-velgen beschikbaar. Ook deze zijn in hoogglans afgewerkt.

De sportstoelen van de SL 2LOOK Edition zijn bekleed met zwart nappaleer; sierdelen in designo platinawit nappaleer zorgen voor een contrast. De lederen bekleding van de stoelen is op klassieke wijze in lengterichting gestikt. De armsteunen en de deurbekleding zijn ook uitgevoerd in de twee kleuren leder en dat geldt eveneens voor het driespaaks designo sportstuur.

Mercedes-Benz

Ook inbegrepen is de exclusieve designo afwerking met sierdelen in zwarte pianolak. Meer oog voor detail: de luxe vloermatten dragen het AMG-logo en zijn afgebiesd met stiksels in de kleur platinawit. De standaarduitrusting van de 2LOOK-modellen omvat verder actieve multicontourstoelen met verwarming, ventilatie en AIRSCARF-hoofdruimteverwarming.

De SL 2LOOK Edition is er met V6- en V8-benzinemotor, de SL AMG 2LOOK Edition met V8- en V12-motor. Hij is leverbaar vanaf € 117.855.

XLLease
AutoCoach