23 december 2004

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz pakt uit tijdens North American International Auto Show

23 december 2004 - De nieuwe M-Klasse van Mercedes-Benz beleeft zijn wereldpremiere tijdens de autotentoonstelling van Detroit. Deze SUV overtreft zijn voorganger op een groot aantal punten. Vernieuwingen betreffen onder meer drie nieuwe motoren, Airmatic luchtvering, het actieve veiligheidssysteem Pre-Safe, de 7G-Tronic zeventraps automatische transmissie als standaard uitrusting en de effectiever werkende 4ETS-vierwielaandrijving. De nieuwe M-Klasse komt in het derde kwartaal van 2005 op de Europese markt.
AutoCoach

In Detroit staat behalve de nieuwe M-Klasse ook een tweetal concept cars in de schijnwerpers; in de Verenigde Staten debuteren dan de "Vision B" Compact Sports Tourer en de "Vision R" Grand Sports Tourer. Samen met de nieuwe M-Klasse tonen deze concept cars duidelijk aan welk enorm potentieel de markt voor Sports Tourer modellen heeft. Op de Amerikaanse markt debuteert bovendien de Mercedes-Benz CLS 55 AMG.

Mercedes-Benz

De nieuwe M-Klasse valt direct op met zijn aansprekende exterieur. Details zijn de sterk hellende voorruit en de duidelijke wigvorm die in de onderste lijn van zijruiten is verwerkt. Het zijn allemaal verwijzingen naar het sportieve karakter van de nieuwe M-Klasse, die 150 mm langer, 71 mm breder en 5 mm lager is geworden. De nieuwe afmetingen zijn 4780 x 1911 x 1815 mm. De wielbasis groeide met liefst 95 mm tot 2915 mm. Drie van de vier beschikbare motoren zijn nieuw en bieden tot 38 procent meer vermogen, terwijl het brandstofverbruik toch met 10 procent kon dalen. Dit is te danken aan de efficientere technologie en de verbeterde stroomlijn van de auto; de Cw-waarde daalde van 0,40 naar 0,34.

De M-Klasse past een nieuwe generatie toe van de permanente vierwielaandrijving met het 4ETS aandrijfsysteem. Nieuwe, extra gebruiksvriendelijke elementen zijn de Downhill Speed Regulation, Start-Off Assist en Off-road ABS. De M-Klasse biedt een keuze uit twee aandrijfsystemen. Naast het standaardsysteem is het optionele Off-Road Pro pakket leverbaar, waarmee de M-Klasse is opgewassen tegen zelfs de zwaarste terreinomstandigheden. Kenmerkende elementen zijn een tussenbak met twee overbrengingen, een off-road optie en handmatig of automatisch inschakelbare differentieelsperren (100 procent) tussen de voor- en achteras en op de achteras. Tevens is er een verbeterde versie beschikbaar van de Airmatic luchtvering, die speciaal is afgestemd op ruwe terreinen en die de bodemvrijheid met 110 mm kan doen toenemen zodat deze maximaal 291 mm bedraagt. In deze hoge stand kan de M-Klasse wateroppervlakten met een diepte tot liefst 600 mm trotseren.

Het Sports Tourer concept van Mercedes-Benz toont zich steeds veelzijdiger. In Detroit toont het merk twee bijzondere variaties op dit thema: de compacte "Vision B" en de extra ruime "Vision R". Deze modellen belichamen de veelzijdige zaken- en familieauto's van de toekomst. Beide bieden de ruimte en het comfort van een grote combi bij aanzienlijk compactere buitenmaten.

Mercedes-Benz

De Grand Sports Tourer "Vision R" is ontworpen als 4+2 zitter. De passagiers hebben elk hun individuele stoel en een ruimteaanbod dat dat van menig limousine overtreft. Technische bijzonderheden zijn de vierwielaandrijving, de luchtvering en een krachtige V8 motor in combinatie met de 7G-Tronic automatische transmissie. De Grand Sports Tourer heeft alles in zich voor een dynamische, comfortabele rijbeleving.

De vierdeurs coupe Van Mercedes-Benz, de CLS-Klasse, debuteert op de Amerikaanse markt als AMG-versie. Deze CLS 55 AMG heeft een 5,5 liter V8 compressormotor die 350 kW/476 pk levert en een maximum koppel afgeeft van maar liefst 700 Nm. Hiermee zijn indrukwekkende prestaties mogelijk: een acceleratie van 0-100 km/h in 4,7 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h.

Dutchlease
AutoCoach