31 augustus 2021
 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz maakt kleding van airbags

Autozine
31 augustus 2021 | Mercedes-Benz presenteert een nieuwe 'Concept Collection' in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper en creative director Heron Preston. De collectie laat zien hoe innovatie en duurzaamheid samen nieuwe accenten in modedesign zetten. Het eerbetoon aan de airbag is geïnspireerd op twee jubilea van de levensreddende veiligheidsuitrusting: het patent werd 50 jaar geleden verleend en de serieproductie in Mercedes-Benz personenwagens startte meer dan 40 jaar geleden. In overeenstemming met het upcycling-idee zijn voor de collectie gerecyclede airbagonderdelen gebruikt. Naast de 'Concept Collection' heeft Heron Preston ook exclusieve merchandising gemaakt van de airbagmaterialen.Deze zijn vanaf 10 september als giveaway beschikbaar.
Info

Voor de collectie heeft Preston het veiligheidsconcept van de airbag opnieuw geïnterpreteerd en drie toekomstgerichte 'looks' voor dames en heren ontworpen, die zichzelf ( analoog aan de airbag) opblazen. Het gerecyclede airbagmateriaal voor de collectiestukken, waaronder jassen, broeken en een tas, is afkomstig van Mercedes-Benz personenwagens.

Mercedes-Benz

Tegenwoordig is een auto zonder airbag bijna niet meer voor te stellen en Mercedes-Benz viert twee jubilea: bijna 50 jaar geleden, in oktober 1971, werd de baanbrekende airbag gepatenteerd (specificatie: DE 21 52 902 C2) en dit veranderde de auto-industrie. Mercedes-Benz was ook de eerste autofabrikant die meer dan 40 jaar geleden de airbag in de serieproductie van personenwagens toepaste. Sindsdien heeft de veiligheidsuitrusting talloze levens gered en doet dat nog steeds.

De 'Concept Collection' wordt gevisualiseerd in een reeks krachtige beelden en video's van fotograaf en filmmaker Thibaut Grevet. Ill-Studio is verantwoordelijk voor het productieconcept. De figurerende modellen zijn onder meer de nieuwe S-Klasse, de S-Klasse Plug-in Hybrid, een opengewerkt model van de 500 SEL (W126) en de nieuwe, volledig elektrische EQS.

De set van de shoot is volgens het airbagprincipe ook 'opblaasbaar'. De installatie is te zien tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn (MBFW Berlin) van 6 tot 8 september 2021 en toont upcycling als een hoofdthema in deduurzaamheidscontext van het fashion engagement van Mercedes-Benz.

KwikFit
Mercedes maakt prijs EQB bekendMercedes maakt prijs EQB bekend
25 november 2021
Mercedes participeert in HooghkamerMercedes participeert in Hooghkamer
19 november 2021
Mercedes introduceert SL 2022Mercedes introduceert SL 2022
28 oktober 2021
Mercedes brengt Dolby Atmos naar de autoMercedes brengt Dolby Atmos naar de auto
28 oktober 2021