17 mei 2011

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz geeft vorm aan helikopter

17 mei 2011 - Vandaag viert de Mercedes-Benz Style helikopter van Eurocopter zijn wereldpremière bij de European Business Aviation Convention and Exhibition in Genève. De helikopter is het eerste officiële product van Mercedes-Benz Style. Designers van Mercedes-Benz zijn verantwoordelijk voor het zeer luxueuze interieur.
AutoCoach

Designchef Dr. Gordon Wagener van Daimler over de EC145 Mercedes-Benz Style: "We zijn blij met het feit dat we dit eerste product van Mercedes-Benz Style hebben gemaakt in samenwerking met Eurocopter. Het interieur van deze helikopter ademt de traditionele passie van de Mercedes-Benz designtaal. Tegelijkertijd overtreft het de hoogste verwachtingen als het gaat om elegantie, luxe en comfort".

Mercedes-Benz

Het interieur van de EC145 is een creatie van de Mercedes-Benz Advanced Design Studio in het Italiaanse Como. De ontwerpers hebben zich vooral laten inspireren door de interieurs van de limousines van Mercedes-Benz. Dat blijkt onder meer uit het gebruik van materialen als hout en leder. De sfeerverlichting maakt het mogelijk telkens weer een andere ambiance te creëren.

Het interieur van de EC145 Mercedes-Benz Style is ruim en veelzijdig. De stoelen zijn op rails gemonteerd. Er zijn diverse opstellingen voor vier tot acht passagiers mogelijk. Ook de bagageruimte is flexibel in te delen. Zo is er altijd een goede balans te vinden in het ruimteaanbod voor passagiers en bagage.

De EC145 die over turbineaandrijving beschikt, kenmerkt zich onder meer door zijn scharnierloze rotorsysteem en de speciale rotorbladen die zowel het geluid- als trillingsniveau verminderen. De EC145 is de enige helikopter in zijn categorie die plaats biedt aan maximaal acht personen. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 400 EC145-modellen afgeleverd.

Mercedes-Benz

Designers van Mercedes-Benz werken aan de vormgeving van auto's, maar zijn ook actief op andere gebieden. Het portfolio van Mercedes-Benz Style omvat bijvoorbeeld meubels, lifstyleproducten en industrieel design. Mercedes-Benz Style werkt ook in opdracht. De designrechten worden in dat geval verkocht aan de fabrikant van het product.

Dutchlease