26 maart 2007

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz aanwezig in Second Life

26 maart 2007 - Mercedes-Benz is sinds kort aanwezig in Second Life, de virtuele wereld op internet. Op het Mercedes-Benz eiland in het chique zuidwestgedeelte (coƶrdinaten 128.128.11) kunnen de bewoners van Second Life een bezoek brengen aan de virtuele Mercedes-Benz showroom. Er kan zelfs virtueel worden proefgereden met de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse op de testbaan die deel uitmaakt van het Mercedes-Benz eiland.
AutoCoach

De Mercedes-Benz showroom in Second Life is een driedimensionale weergave van een echte showroom, met een ruimte voor presentaties van nieuwe auto's, een evenementenpodium en grote beeldschermen, waarop bezoekers productfilms en televisiecommercials kunnen bekijken. Bovendien kunnen bezoekers van de virtuele showroom gratis de 16e editie van de Mercedes-Benz muziekcompilatie Mixed Tape downloaden. Tevens is er voor iedere bezoeker een gratis virtuele Formule 1-race-overall en een virtuele helm.

Mercedes-Benz

In de showroom hebben al diverse virtuele evenementen plaatsgevonden, zoals het openingsconcert met bands uit de Mixed Tape-compilatie op 20 februari, waarbij talloze bezoekers aanwezig waren. Ook de presentatie van de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse op 16 maart, dus nog voor de echte marktintroductie van dit model, was een groot succes.

Mercedes-Benz

Via de bijbehorende website www.mercedes-benz.com/secondlife kunnen internetsurfers snel Second Life opstarten. Deze website kan worden bezocht zonder dat gebruikers zich voor Second Life behoeven te registreren. De site biedt achtergrondinformatie over de online-presentatie van Mercedes-Benz en de mogelijkheid om foto's en filmpjes te downloaden.

Mercedes-Benz

Voor een betere orientatie biedt Mercedes-Benz de Second Life-bezoekers een gids van het Mercedes-Benz eiland. Voor optimale ondersteuning is op drukbezochte tijden een virtuele persoon, een zogeheten avatar, aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

XLLease
XLLease