19 mei 2022

Mercedes-AMG Vision

Mercedes-AMG toont Vision AMG

19 mei 2022 - Mercedes-AMG toont de Vision. Deze showcar van Mercedes-AMG gunt een blik op de volledig elektrische toekomst van AMG Driving Performance. Onder het exterieurdesign van de vierdeurs coupƩ schuilt het al even bijzondere speciale AMG.EA-platform, dat momenteel in Affalterbach wordt ontwikkeld voor volledig elektrische performance-modellen.

De conceptcar wordt gekenmerkt door vloeiende oppervlakken. Verbindingen en afdichtingslijnen zijn tot een minimum beperkt en de achter- en zijruiten zijn in hetzelfde alubeamzilver uitgevoerd als het voertuig zelf. Het resultaat is een totaalbeeld dat de indruk van een monolithische sculptuur versterkt.

Mercedes-Benz

De sportieve proporties komen vooral van opzij gezien duidelijk naar voren en worden bepaald door de technische lay-out: een lange wielbasis, scherp aflopende A-stijlen die ver naar voren zijn geplaatst, een korte overhang voor en een iets langere, aerodynamisch geoptimaliseerde overhang achter. De designtaal van sensuele puurheid komt duidelijk tot uiting met bekende sportwagenkenmerken, zoals de brede wielkasten en de brede, gespierde schouderpartij aan de achterzijde.

De cabine is geïntegreerd in de vloeiende belijning en gaat naadloos over in het lage silhouet. Het dak loopt taps toe terwijl de daklijn loopt naar achteren toe afloopt, om daar optisch aan te sluiten op de achterspoiler. Het totale effect is een aerodynamisch voordelige druppelvorm, vergelijkbaar met die van de VISION EQXX. De oppervlakken en de krachtig gedefinieerde sculptuur zijn bepalend voor de kenmerkende designtaal van Mercedes. Het buitengewone dat het merk nastreeft, komt tot uiting in de radicale proporties en de scherp gelijnde 'shark nose'. De Vision AMG is dan ook een indrukwekkend voorbeeld van het tweeledige karakter van de designaanpak van het merk, die 'Beauty & the Extraordinary' omarmt.

In de schuine spoilerrand aan de achterzijde is een actieve spoiler geïntegreerd, die het zijaanzicht verlengt en tegelijkertijd de aerodynamica verbetert. Deze wordt omlijst door een nauwkeurig uitgesneden lichtband die plaats biedt aan verschillende lichtfuncties en een opvallend contrast vormt met het grote zwarte AMG-logo op de achterzijde van het voertuig.

Alle componenten van de aandrijflijn zijn volledig nieuw ontwikkeld: niet alleen het AMG.EA-platform zelf, maar ook de speciale HV-accu en de aandrijftechnologie. Het krachtige hart van de Vision AMG wordt gevormd door de axial flux motor die is ontwikkeld door YASA, een dochteronderneming van Mercedes-Benz. Met zijn compacte en lichtgewicht ontwerp levert hij aanzienlijk meer vermogen dan conventionele elektromotoren.

De speciale AMG-grille met verticale spijlen blijft behouden als kenmerk van het merk - ondanks het feit dat een volledig elektrische aandrijflijn geen klassieke grille aan de voorzijde nodig heeft. De doorontwikkeling van de traditionele grille is daarom afgesloten, carrosseriekleurig en volledig in het front geïntegreerd. Als visueel middelpunt benadrukt de grille met zijn verlichte spijlen en 3D buitencontouren de futuristische aanblik van de Vision AMG. De driepuntige ster is prominent op de motorkap geplaatst, net als bij de hybride hypercar Mercedes-AMG One.

De lichtsignatuur van de koplampen wijst in de richting van de toekomst. Drie led-elementen vormen een gestileerde 3D Mercedes-ster, die ervoor zorgt dat de Mercedes- en AMG-branding dag en nacht onmiddellijk zichtbaar en onmiskenbaar is. De twee koplampen zijn visueel met elkaar verbonden via de horizontale lichtband boven de grille. Deze lichtband kan verschillende animaties vertonen, variërend van een teken van welkom tot constant licht.

De ronde achterlichten hebben een lichtdesign dat nieuw en toch vertrouwd is. Aan elke kant zijn drie led-ringen in cilindervormige kokers geplaatst. Ook hier geven kleine sterren een knipoog naar het merk Mercedes. Als contrast is de expressieve achterdiffusor zwart gelakt.

De directe link met het Mercedes-AMG Petronas F1-team komt ook tot uiting in andere visuele details. Daartoe behoren de zilverkleurige lak met groot formaat star pattern op de schouderpartij en achterspatschermen, functionele elementen in carbon, het aerodynamische design van de 22 inch velgen met aerodynamische claddings, het AMG-logo en elementen op de instaplijsten en diffusor in de Petronas-kleuren.

Dutchlease
AutoCoach