19 november 2015

Mercedes-Benz

Mercedes-AMG gaat V12 in Mannheim bouwen

19 november 2015 - Mercedes-AMG gaat zijn twaalfcilindermotoren op de productielocatie Mannheim bouwen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar zijn sportwagens. Geheel in lijn met de traditie van AMG geldt ook daar de filosofie 'one man, one engine' en wordt elke motor door één motormonteur met de hand gemaakt. De medewerkers die tot nu toe in Affalterbach verantwoordelijk waren voor de productie van de twaalfcilindermotoren zullen worden ingezet bij de montage van de achtcilinders.

Mercedes-AMG breidt de motorproductie uit en omdat de productiecapaciteit in Affalterbach volledig wordt benut, verplaatst het bedrijf de montage van zijn V12-biturbomotoren vanaf februari 2016 naar de Daimler-fabriek in Mannheim.

Mercedes-Benz

De vrijkomende ruimte in Affalterbach zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de bouw van de V8-motoren. In Mannheim is een aparte montagelijn voor de V12-motoren opgezet die perfect voldoet aan de logistieke en ergonomische eisen die ook voor de hoofdvestiging gelden.

Net als in bij Mercedes-AMG in Affalterbach (montage van V8-motoren) en de Mercedes-Benz productielocatie MDC Power in Kölleda/Thüringen zal ook in Mannheim worden gewerkt volgens het principe 'one man, one engine' waarbij per motor één monteur verantwoordelijk is voor de montage. Iedere monteur staat met zijn handtekening op een badge op de motor garant voor de kwaliteit en exclusiviteit. Voor hun nieuwe taak volgden de hooggekwalificeerde medewerkers uit Mannheim in Affalterbach een speciale training van meerdere weken.

De ontwikkeling van de twaalfcilindermotoren blijft plaatsvinden bij Mercedes-AMG in Affalterbach. Ze worden ingezet in de sportieve uitvoeringen zoals de Mercedes-AMG S65, S65 Coupé, G65 en voor de SL65.

Dutchlease
XLLease