31 oktober 2014

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG en MV Agusta werken samen

31 oktober 2014 - Mercedes-AMG, het sportwagenmerk van Daimler AG, en motorfabrikant MV Agusta hebben een overeenkomst getekend voor een langlopende samenwerking. De overeenkomst tussen beide merken met een lange traditie en geschiedenis behelst de samenwerking op het gebied van marketing en verkoop. Mercedes-AMG GmbH verwerft 25% van de bedrijfsaandelen MV Agusta Motor S.p.A. Over de koopprijs van het aandeel is stilzwijgen overeengekomen. Mercedes-AMG krijgt recht op een zetel in de Board of Directors van MV Agusta. De verantwoordelijke instanties moeten de samenwerking nog goedkeuren.
AutoCoach

Mercedes-AMG is een 100% dochteronderneming van Daimler AG en sportwagen- en performancemerk van Mercedes-Benz Cars. Het in 1967 door Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher opgerichte bedrijf heeft zijn reputatie gevestigd door talrijke successen in de motorsport en een uniek productportfolio. De onderneming uit Affalterbach heeft momenteel ca. 1.200 medewerkers in dienst, waarvan ca. 700 in de ontwikkelingsafdeling werkzaam zijn. In 2013 verkocht Mercedes-AMG in totaal 32.000 eenheden, in het eerste halfjaar van 2014 bedroeg de afzet al ca. 23.000 AMG-voertuigen.

Mercedes-Benz

MV Agusta S.p.A. is gevestigd in het Italiaanse Varese en werd in 1945 opgericht door Domenico Agusta. De Noord-Italiaanse fabrikant werd beroemd door zijn technische innovaties en snelle motoren en geldt als één van de succesvolste merken in de wereld van de motorracesport. MV Agusta motoren staan voor een balans tussen prestaties en Italiaans design. De onderneming heeft momenteel 260 medewerkers in dienst in het hoofdkantoor aan de oever van het Lago di Varese in Noord-Italië. Daarvan zijn meer dan 90 medewerkers werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. MV Agusta S.p.A. is tevens eigenaar van Cagiva, één van de meest beroemde motormerken van Italië.

MV Agusta S.p.A. behaalde in de afgelopen vijf jaar een groei in dubbele cijfers. De samenwerking met Mercedes-AMG op het gebied van verkoop en marketing zal de fabriek van snelle motoren verdere impulsen geven. Tijdens de internationale motorbeurs EICMA in Milaan zal een uitbreiding van het motorportfolio worden voorgesteld. Hier presenteert MV Agusta in het Sports-naked segment nieuwe modellen die staan voor perfectie in design en vermogen: de Brutale 800 RR en de Dragster 800 RR. Met zijn intrede op de markt voor Touring-motoren zet MV Agusta zijn expansie voort met de eerste Touring-machines in de geschiedenis van de onderneming, de spiksplinternieuwe modellen Stradale 800 en Turismo Veloce 800.

XLLease
XLLease