22 januari 2002

Mercedes-Benz

West McLaren Mercedes presenteert nieuwe Formule 1 auto voor seizoen 2002

22 januari 2002 - Op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona presenteerde West McLaren Mercedes recentelijk de nieuwe McLaren-Mercedes MP4-17, de bolide die het team dit jaar inzet in het Wereldkampioenschap Formule 1. De Schot David Coulthard, vorig jaar tweede in de eindstand van het WK voor coureurs, blijft wederom verbonden aan het team. Nieuw is het jonge Finse talent Kimi Raikkonen, die de plaats van zijn landgenoot Mika Hakkinen innam. De tweevoudig wereldkampioen besloot een seizoen pauze te nemen.

De Oostenrijker Alexander Wurz is wederom de derde rijder van het team en neemt een groot gedeelte van het testwerk voor zijn rekening. Tijdens het Formule 1-seizoen 2002, dat op 3 maart van start gaat met de Grand Prix van Australie in Melbourne, is Michelin de nieuwe bandenleverancier van West McLaren Mercedes.

Mercedes-Benz

De nieuwe wedstrijdauto MP4-17 is een evolutieversie van het model van vorig jaar. De voornaamste zichtbare veranderingen zijn te vinden bij de voorwielophanging en bij het bodywork aan de achterzijde. De aerodynamische ontwikkeling van de auto vond plaats in de windtunnel van het nieuwe technologiecentrum van TAG McLaren, dat momenteel wordt gebouwd in het Britse Woking. De nieuwe Mercedes-Benz-motor, typenummer FO 110M, liep op 21 november vorig jaar voor het eerst op de testbank in Stuttgart en is sindsdien uitgebreid getest bij Mercedes-Benz en bij Ilmor in het Britse Brixworth, de firma die de constructie van de Mercedes-Benz-Formule 1-motoren voor zijn rekening neemt. Om de samenwerking tussen McLaren, Ilmor en Mercedes-Benz efficienter te maken, is een technische stuurgroep in het leven geroepen waarin technici van alledrie de organisaties zitting hebben.

Met Kimi Raikkonen versterkt een nieuwe, beloftevolle rijder het West McLaren Mercedes-team. De 22-jarige coureur maakte vorig jaar op indrukwekkende wijze zijn debuut in de Formule 1 en werd door Mika Hakkinen hoogstpersoonlijk aanbevolen bij teambaas Ron Dennis. Raikkonnen verraste tijdens tests al regelmatig met snelle tijden en heeft zich voor de komende weken veel voorgenomen: "Ik wil voor de eerste Grand Prix nog zoveel mogelijk leren." Ook David Coulthard is optimistisch over het komende seizoen: "Iedereen in het team wil zo goed mogelijk voor de dag komen. De motivatie is enorm en we zullen de komende testperiode gebruiken om de auto zo goed mogelijk te maken." Teambaas Ron Dennis verklaart: "We presenteren onze nieuwe auto al zo vroeg voor de start van het seizoen om zoveel mogelijk te kunnen testen teneinde het doel te bereiken voor het hele team: mee te doen in de strijd om de wereldtitels."

Dutchlease
XLLease