17 februari 2016

Daimer

Management Daimer gaat elektrisch rijden

17 februari 2016 - Goed voorbeeld doet goed volgen: managers van Daimler stappen over op elektrisch aangedreven dienstauto's. Bovendien investeert het concern nog eens 30 miljoen euro in de uitbreiding van de oplaadmogelijkheden op veel locaties van de onderneming.
AutoCoach

De regeling geldt voor het hoger management van het concern en richt zich op plug-in hybrids. Daimler AG beschouwt deze technologie als sleutel tot emissievrij rijden en breidt het programma onverminderd uit met plug-in hybrid auto's. De S500e als Limousine, de C350e sedan, Estate en verlengde versie, de GLE 500e 4MATIC, de GLC 350e 4MATIC en de nieuwe E350e zijn al op de markt gebracht.

Mercedes-Benz

Sinds april 2015 nemen al diverse managers met de volledig elektrisch aangedreven B250e deel aan een pilotproject in Stuttgart en omgeving. Zij zijn bijzonder te spreken over het gebruik van deze auto in de dagelijkse praktijk, vooral het geluidloze 'cruisen' en de sportiviteit van de elektrische aandrijving spreken hen aan.

De overgrote meerderheid van de bestuurders van elektrovoertuigen laadt de auto op wanneer die voor langere tijd stilstaat, meestal 's nachts of onder werktijd. Dat is gemakkelijk en levert tijdwinst op omdat de rit naar een tankstation dan achterwege kan blijven. Daimler heeft deze trend al vroeg onderkend en alleen al in Stuttgart en omgeving 556 oplaadpunten voor zijn medewerkers geïnstalleerd. Daarmee gaat de onderneming nu een stap verder door in de komende maanden de infrastructuur voor het opladen op diverse bedrijfslocaties uit te breiden. In totaal is hier een investeringsbedrag van 30 miljoen euro mee gemoeid.

Alle medewerkers van Daimler AG kunnen profiteren van het steeds groeiende e-Mobility-aanbod aan volledig elektrisch aangedreven auto's tegen aantrekkelijke condities. Het omvat de Smart ForTwo electric drive en de B250e, de GLE 500e en de C350e. Met het onderzoeksproject 'charge@work' werd in oktober 2013 een begin gemaakt met het aanbieden van elektrovoertuigen voor zakelijk en privégebruik door het personeel en het opzetten van een eigen infrastructuur voor het opladen.

Uit het wagenpark van het concern kunnen personeelsleden sindsdien op de bedrijfslocaties Möhringen, Untertürkheim en Sindelfingen voor een weekend, een week of een maand een Smart ForTwo Electric drive huren. De afstand die de medewerkers in de eerste anderhalf jaar hebben afgelegd, komt overeen met 40 keer een reis om de wereld.

XLLease