11 februari 2016

Daimler

Daimler levert energieopslagunits voor privegebruik

11 februari 2016 - Mercedes-Benz levert vaste energieopslagunits voor priv├ęgebruik. De energieopslagunits van Mercedes-Benz zijn ontwikkeld voor de voorzieningen in de auto's van vandaag en voldoen aan Mercedes' veiligheids- en kwaliteitsnormen. Tot acht accumodules met een energiecapaciteit van 2,5 kWh per stuk kunnen worden gekoppeld binnen een energieopslagunit met een totale capaciteit van 20 kWh. Huishoudens met hun eigen zonnepanelen kunnen zo een overschot aan zonne-energie nagenoeg zonder verlies opslaan.

Via de 100% dochteronderneming Deutsche ACCUMOTIVE gaat Daimler AG vaste energieopslagunits voor ondernemingen en privéhuishoudens leveren. De eerste lithium-ion-accu op industriële schaal is al aan het stroomnet gekoppeld. Daimler is voornemens om ook met andere verkoop- en distributiepartners samen te gaan werken, zowel in Duitsland als op internationaal niveau.

Mercedes-Benz

Deutsche ACCUMOTIVE GmbH und Co. KG werd in 2009 opgericht en ontwikkelt, produceert en verkoopt zeer complexe accusystemen op basis van lithium-ion-technologie voor hybride en elektrische auto's van Mercedes-Benz en smart. Het debuut van Deutsche ACCUMOTIVE binnen de nieuwe sector van vaste energieopslagunits voor industriële klanten en privétoepassingen biedt de onderneming nieuwe mogelijkheden om door te groeien.

Tegelijkertijd levert Daimler AG hiermee een actieve bijdrage aan het transitieproces naar een duurzame energiegeneratie en geeft de onderneming een vervolg aan het succesverhaal van de in Duitsland gevestigde accuproductie.

Mercedes-Benz
Dutchlease