22 februari 2018

Daimler

Daimler en HERE lanceren HD Live Map

22 februari 2018 - Daimler en HERE Technologies zijn een samenwerking aangegaan om van HERE HD Live Map een integraal deel van Daimlers autonome voertuigtechniek te maken. Hiermee leggen beide ondernemingen het fundament voor de komende generatie hoog geautomatiseerde en autonoom rijdende MercedesBenz modellen die profiteren van de voordelen van HD Live Map.
AutoCoach

Voor Daimler is dit een logische stap aangezien de huidige E- en SKlasse modellen en de nieuwe AKlasse reeds gebruikmaken van kaarten van HERE. Zeer nauwkeurige digitale kaarten vormen een belangrijke component voor geavanceerde rijassistentiesystemen en autonoom rijden. De cloud-gebaseerde HD Live Map stelt een autonoom rijdende auto in staat om 'om de hoek' te kijken. Deze kaart bestaat uit meerdere informatielagen die de auto nodig heeft om exact te weten waar hij is, wat zich langs de route bevindt en wat hij moet doen in verschillende verkeerssituaties.

Mercedes-Benz

HERE heeft ervoor gezorgd dat de HD Live Map 'zelfherstellend' is. Hierdoor kan deze kaart dynamische veranderingen in de rijomgeving weergeven en zichzelf daarop bijna in real time aanpassen. Dit stelt auto's in staat om actief op veranderende verkeerssituaties in te spelen, bijvoorbeeld bij een wegversmalling tijdig van rijbaan wisselen en de snelheid aan de situatie aan te passen.

Sensorgegevens zijn het belangrijkste element voor het continu updaten van een HD-kaart vanwege de kwaliteit en het grote aantal voertuigen dat wijzigingen kan herkennen en valideren. HERE ontvangt reeds hoogwaardige sensorgegevens van autofabrikanten, waaronder Daimler, zodat er bijna in real time updates kunnen worden uitgevoerd. De veiligheid staat voorop, zodoende worden er constant wijzigingen doorgevoerd aan de HERE HD Live Map via een innovatief content-validatieproces. Daarbij werken verschillende sensoren samen als een 'gesloten circuit' om afwijkingen van de gepubliceerde data te kunnen herkennen en melden.

"De kaart van de toekomst is zelfherstellend en wordt constant geüpdatet om veranderingen in het wegennet te kunnen weergeven", aldus Ralf Herrtwich, Senior Vice President Automotive bij HERE Technologies. "Samen met Daimler ontwikkelen we de state-of-the-art kaarttechnologie verder en we kijken er naar uit om deze beschikbaar te maken in de volgende generatie Mercedes-Benz modellen."

Ola Källenius, lid van de Raad van Bestuur voor Group Research en Mercedes-Benz Cars Development: "Voor autonoom rijden hebben we kaarten nodig die tot op de centimeter nauwkeurig zijn en zichzelf bijna in real time updaten. Met de nieuwe HD Live Map en de rijke, continu in omvang toenemende datastroom zetten we een grote stap richting autonoom rijden."

KwikFit
Dutchlease