28 mei 2010

Daimler AG

Daimler en BYD gaan joint venture aan

28 mei 2010 - Daimler AG en BYD (Build Your Dreams) Company Co. Ltd. hebben een contract getekend voor de oprichting van een 50:50 joint venture onder de naam Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. Ltd. voor de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven auto voor de Chinese markt.
AutoCoach

Beide partners investeren 600 miljoen yuan (ca. 71 miljoen euro) in het nieuwe samenwerkingsverband, dat enerzijds gebruik maakt van de kennis van Daimler op het gebied van ontwerp en veiligheid en anderzijds van de expertise van BYD ten aanzien van accu-technologie en elektrische aandrijfsystemen. Voor de auto zullen beide ondernemingen een nieuwe merknaam kiezen. Ook de merkenrechten zullen in handen zijn van de twee bedrijven.

Bestuursvoorzitters Wang en Dr. Zetsche ondertekenden het joint venture contract deze week in Peking. De concerns hadden op 1 maart al een intentieverklaring getekend. Werkgroepen bestaande uit ingenieurs, constructeurs en andere medewerkers van beide ondernemingen begonnen vervolgens met de ontwikkeling van het voertuigconcept. De verantwoordelijke overheidsinstanties moeten de afgifte van de bedrijfsvergunning voor de nieuwe joint venture nog goedkeuren.

Daimler is succesvol op het gebied van de ontwikkeling van voertuigconcepten voor emissievrij rijden. Het concern bracht onlangs de Smart ForTwo electric drive op de markt en zal dit jaar twee zuiver elektrisch aangedreven voertuigen van het merk Mercedes-Benz introduceren: de Mercedes-Benz B-Klasse F-CELL met brandstofceltechnologie en de elektrisch aangedreven A-Klasse E-CELL.

BYD heeft sinds 1995 in de ontwikkeling van de modernste accu-technologie geïnvesteerd en is op dit gebied de meest toonaangevende fabrikant in China. Het concern is de snelst groeiende Chinese autoproducent sinds het in 2003 toetrad tot de automobielsector.

Dutchlease
KwikFit