24 oktober 2016

Daimler

Daimler bouwt tweede accufabriek

24 oktober 2016 - Daimler is gestart met de bouw van een tweede accufabriek bij dochteronderneming ACCUMOTIVE in Kamenz. Daarmee zet het concern een nieuwe stap voorwaarts op weg naar elektromobiliteit. Met een investering van ongeveer 500 miljoen euro wordt de productiefaciliteit in Kamenz een van de grootste en modernste accufabrieken in Europa.
AutoCoach

Vandaag de dag levert het concern al een variatie aan elektrische auto's en blijft het productaanbod op dit gebied zich uitbreiden. Tijdens de Autosalon van Parijs presenteerde Mercedes-Benz met EQ het nieuwe label voor elektromobilteit. Het merk biedt een omvangrijk elektromobiel ecosysteem bestaande uit producten, diensten, technologieën en innovaties. Boegbeeld van het nieuwe merk is de 'EQ' showcar die in Parijs zijn wereldprimeur beleefde. Serieproductie van de EQ in het SUV-segment (met een actieradius tot 500 kilometer) start nog dit decennium. Aansluitend volgt een modeloffensief waarmee Mercedes-Benz Cars zijn modelaanbod voor elektrische auto's verder uitbreidt. ACCUMOTIVE levert de accu's voor het eerste EQ-productiemodel.

Mercedes-Benz

In totaal investeert Daimler 1 miljard euro in de wereldwijde productie van accusystemen. De productie in de nieuwe fabriek start naar verwachting medio 2018. Het gebied van ongeveer 20 hectare bevindt zich in de directe omgeving van de bestaande accufabriek in Kamenz, op zo'n 50 kilometer van Dresden. Met de vestiging van de locatie wordt het productie- en logistieke gebied qua grootte verviervoudigd tot zo'n 80.000 vierkante meter. ACCUMOTIVE gaat de werkgelegenheid de komende jaren geleidelijk verder uitbreiden. De nieuwe productiefaciliteit wordt als een CO2-neutrale fabriek gebouwd. Productiesystemen zullen worden aangedreven door een gecombineerd systeem van warmte en stroom, met een zonnecellensysteem in combinatie met vaste accu-opslagunits. Zonnecellen met de oppervlakte van twee voetbalvelden worden aangebracht op het dak van het nieuwe fabriekscomplex. De capaciteit daarvan komt overeen met 2 megawatt. De nieuwe accufabriek wordt tevens de maatstaf voor Industry 4.0 met de modernste machines en technologieën.

In de toekomst gaat Kamenz lithium-ion-accu's produceren voor alle elektrische auto's van Mercedes-Benz en smart: zowel voor plug-in hybrids als voor puur elektrische modellen. Bovendien gaat Kamenz accu's produceren voor de normale accusystemen van Mercedes-Benz én voor 48-voltsystemen. Die laatste worden geleidelijk geïntegreerd in de diverse modellen.

Mercedes-Benz

Deutsche ACCUMOTIVE GmbH & Co. KG, opgericht in 2009, is een volle dochter van Daimler AG. Het bedrijf ontwikkelt en produceert zeer complexe accusystemen voor hybride- en elektrische auto's op basis van lithium-ion-technologie voor personenauto's van de merken Mercedes-Benz en smart. Het bedrijf is tevens verantwoordelijk voor de productie van accu's voor Mercedes-Benz Energy GmbH. Het hoofdkantoor van ACCUMOTIVE is gevestigd in Nabern, nabij Stuttgart, waar zich de research & development afdeling bevindt. De productie geschiedt in Kamenz (Sachsen). De Daimler-dochter biedt werkgelegenheid aan ongeveer 490 werknemers, waarvan er 350 werkzaam zijn in Kamenz en zo'n 140 in Nabern. ACCUMOTIVE is nauw verwant aan Mercedes-Benz Energy GmbH in Kamenz, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en wereldwijde verkoop van Mercedes-Benz energieopslagunits voor huishoudelijke en industriële toepassingen.

XLLease
KwikFit