19 juli 2017

Daimler

Daimler blijft trouw aan dieselmotor

19 juli 2017 - De raad van bestuur van Daimler heeft een omvangrijk toekomstplan voor dieselaandrijving goedgekeurd. "Het publieke debat rondom de dieselmotor zorgt voor onzekerheid, met name bij klanten. Daarom hebben we besloten tot het nemen van verdere maatregelen om dieselrijders weer zekerheid te geven en het vertrouwen in deze aandrijvingstechniek te versterken", zei Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en hoofd Mercedes-Benz Cars. "Wij zijn ervan overtuigd, dat de dieselmotor niet in de laatste plaats vanwege zijn geringe CO2-uitstoot ook in de toekomst een vast onderdeel van de aandrijvingsmix zal zijn."

Het toekomstplan voorziet in een significante uitbreiding van de al lopende vrijwillige servicemaatregelen voor auto's die in het bezit van klanten zijn alsmede een snelle marktintroductie van de compleet nieuw ontwikkelde dieselmotorenfamilie.

Mercedes-Benz

Al sinds maart biedt Mercedes-Benz zijn klanten van auto's uit de compacte klasse een vermindering van de NOx-uitstoot voor één motorvariant aan. Circa 45 procent van de betrokken auto's zijn inmiddels op het meest recente niveau gebracht. Ook voor kopers van de V-Klasse voert de onderneming een dergelijke vrijwillige servicemaatregel door, iets wat in Duitsland tot dusver bij rond de 75 procent van de voertuigen werd uitgevoerd.

Om ook de uitstoot van andere modelreeksen effectief te verminderen, heeft de onderneming nu het besluit genomen om de servicemaatregelen uit te breiden naar meer dan drie miljoen Mercedes-Benz-auto's. Daartoe maken de ingenieurs onder andere gebruik van de actuele inzichten die voortkomen uit de ontwikkeling van de nieuwe dieselmotorenfamilie.

De maatregelen voor nagenoeg alle EU5- en EU6-voertuigen in Europa worden doorgevoerd in nauwe samenwerking met de Duitse autoriteiten. De onderneming investeert een bedrag van rond de 220 miljoen euro. Voor de klanten ontstaan door de servicemaatregelen geen kosten. In de komende weken wordt begonnen met het uitvoeren van de maatregelen. Vanwege het grote aantal auto's zal dit een langere periode in beslag nemen. Hiermee levert Daimler een wezenlijke bijdrage tot het verminderen van de belasting door stikstofoxide uit auto's met dieselmotor in Europese binnensteden.

Dat de dieselmotor ook aan de toekomstige emissievoorschriften van de EU kan voldoen, heeft Mercedes-Benz al aangetoond met een volledig nieuwe motorenfamilie. Met een investeringsvolume van rond de drie miljard Euro heeft de onderneming een nieuwe generatie motoren ontwikkeld, waarvan de voorbeeldige uitstootwaarden ook door de metingen door onafhankelijke instituten werden bevestigd. Na de verkoopstart van de nieuwe viercilindermotor OM 654 in de nieuwe E-Klasse in 2016 zal de marktintroductie van de modulair opgebouwde motorenfamilie in het volledige modelprogramma snel worden doorgevoerd.

KwikFit
Dutchlease