18 oktober 2022

Mercedes-Benz

Apple spatial audio komt naar Mercedes-Benz

18 oktober 2022 - Apple en Mercedes-Benz hebben aangekondigd dat Apple Music's Spatial Audio-technologie met ondersteuning voor Dolby Atmos nu voor het eerst in modellen van Mercedes-Benz beschikbaar is. Daarmee geven de twee partijen invulling aan een gedeeld commitment om klanten wereldwijd de allerbeste muziekbeleving te bieden. Apple Music met Spatial Audio is via het MBUX infotainmentsysteem als eerste geïntegreerd in de Mercedes-Maybach S-Klasse, EQS, EQS SUV, EQE, EQE SUV en S-Klasse.
Remschijf.nl

"De geluidskwaliteit is ongelooflijk belangrijk voor Apple Music. Daarom zijn we verheugd over de samenwerking met Mercedes, waardoor Apple Music met Spatial Audio voor het eerst in een voertuig beschikbaar wordt", aldus Oliver Schusser, vice president Apple Music en Beats bij Apple. "Ruimtelijke audio revolutioneert de wijze waarop artiesten muziek creëren en fans ernaar luisteren. Het is een ervaring die onmogelijk in woorden is uit te drukken; je moet het zelf horen om het te kunnen beoordelen. Samen met Mercedes hebben we nu nog meer mogelijkheden om onze abonnees wereldwijd een betoverende muziekbeleving te bieden."

Mercedes-Benz

"We bundelen onze krachten om onze klanten een unieke muziekbeleving te bieden die ongeëvenaard is in de branche", aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG en Chief Technology Officer, verantwoordelijk voor ontwikkeling en inkoop. "We zijn er trots op dat onze modellen de eerste niet-Apple-producten zullen zijn die over ruimtelijke audio met Dolby Atmos beschikken. Deze naadloze experience laat zien hoe in-car entertainment een heel nieuw niveau kan bereiken door hardware en software perfect te integreren."

Mercedes-Benz rijders die al geabonneerd zijn op Apple Music krijgen per direct toegang tot een groeiende selectie songs en albums in ruimtelijke audio in diverse genres, waaronder hiphop, country, latin, pop en klassiek. Apple Music biedt ook playlists in ruimtelijke audio, zoals 'Driving in Spatial Audio' en 'Hip-Hop in Spatial Audio', waar luisteraars liedjes van hun favoriete artiesten kunnen vinden. Bovendien hebben abonnees toegang tot de gehele catalogus van Apple Music.

Remschijf.nl