21 februari 2004

Mercedes-Benz

Drie wereldprimeurs bij Mercedes-Benz tijdens Autosalon van Geneve

21 februari 2004 - Mercedes-Benz toont drie wereldprimeurs tijdens de 74e internationale Autosalon van Geneve. De vierdeurs CLS-Klasse Coupe, de nieuwe SLK-Klasse en de nieuwe generatie van de populaire Mercedes-Benz C-Klasse maken hun debuut tijdens deze autotentoonstelling. Daarnaast presenteert Mercedes-Benz de nieuwe G 55 AMG, het topmodel van de G-Klasse, voorzien van een 350 kW (476 pk) sterke V8 compressormotor.
AutoCoach

De CLS-Klasse Coupe vormt voor Mercedes-Benz een geheel nieuwe modelreeks. In de CLS-Klasse zijn twee totaal verschillende carrosserievormen, die van een sedan en van een coupe, verenigd. Voor de aandrijving kan worden gekozen uit twee benzinemotoren, beide gekoppeld aan de nieuwe 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie. De CLS 350 heeft een 200 kW (272 pk) sterke V6-motor, die een koppel levert van 350 Nm. De CLS 500 heeft een vijfliter V8-krachtbron, goed voor 225 kW (306 pk) en een koppel van 460 Nm. Dit model is bovendien voorzien van AIRMATIC DC luchtvering. Sensotronic Brake Control (SBC) en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP zijn standaard. Voorzieningen als bi-xenon koplampen met actieve bochtverlichting, DISTRONIC afstandsregeling, COMAND APS bedienings- en navigatiesysteem en de sleutelloze instap- en startfunctie KEYLESS GO zijn als optie leverbaar. De Mercedes-Benz CLS-Klasse wordt geleverd vanaf het najaar van 2004.

Mercedes-Benz

De nieuwe Mercedes-Benz SLK-Klasse roadster beleeft ook zijn premiere in Geneve. Dit model combineert een sportief karakter met het plezier van open autorijden. De SLK-Klasse is voorzien van een ruimtebesparend vario-dak, terwijl het als optie leverbare AIRSCARF-systeem door verwarming op nekhoogte ervoor zorgt dat er vaker open kan worden gereden. Er kan worden gekozen uit de SLK 200 KOMPRESSOR, de SLK 350 en het topmodel SLK 55 AMG, voor het eerst in dit marktsegment met een V8-motor.

De derde primeur van Mercedes-Benz in Geneve is de nieuwe generatie van de C-Klasse, leverbaar als sedan, sportcoupe en combi. Rijgedrag, uitrustingsniveau en afwerking zijn verbeterd, terwijl ook aan de carrosserie en in het interieur de nodige wijzigingen werden doorgevoerd. De dieselmotor in de C 220 CDI met directe common-rail-inspuiting werd krachtiger, terwijl het nieuwe topmodel C 55 AMG de eerste C-Klasse met een V8-motor is.

Mercedes-Benz

Ook nieuw op de Autosalon van Geneve is de G 55 AMG, de krachtige vijfdeurs terreinwagen die wordt aangedreven door een V8-motor met compressor, goed voor een vermogen van 350 kW (476 pk) en een koppel van 700 Nm, beschikbaar vanaf 2.560 omw./min. TELEAID tenslotte is een noodoproep- en informatiesysteem dat bij een ongeval een alarmsignaal uitzendt met informatie over de plaats van het voertuig, waarna een mobiele telefoonverbinding tot stand komt. Hierdoor kunnen hulpdiensten effectiever worden geinformeerd. Dit systeem treedt komend voorjaar in werking in Belgie, Duitsland, Frankrijk, Italie, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Mercedes-Benz levert TELEAID aanvankelijk in de S-Klasse, de E-Klasse en de CL-Klasse Coupe.

Wittebrug
XLLease