26 maart 2009

Mercedes-Benz

123 jaar Mercedes-Benz op de AutoRAI 2009

26 maart 2009 - Mercedes-Benz viert de 123e verjaardag op de AutoRAI 2009 Daar wordt een aantal auto's getoond uit de rijke historie van Mercedes-Benz, die teruggaat tot het jaar 1886. Uit dat jaar stamt de Benz Patent Motorwagen, de eerste automobiel ter wereld, die op de AutoRAI te zien is, net als de legendarische 300 SL 'Gullwing', de 220 S 'Ponton', die als voorvader van de nieuwe E-Klasse geldt, en een gepantserde S 500 Guard, de dienstauto van de vroegere Duitse bondskanselier Helmut Kohl. Ook wordt op de AutoRAI het 30-jarig jubileum gevierd van de stoere Mercedes-Benz G-Klasse.

De belangrijkste noviteiten van Mercedes-Benz Cars zijn de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse en E-Klasse Coupé, die op de AutoRAI hun Nederlandse première beleven. Natuurlijk ontbreken ook het luxueuze merk Maybach en de supersportwagen Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster niet op de AutoRAI.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz viert de 123e verjaardag door onder anderen de Benz Patentmotorwagen (1886) mee te brengen. Karl Benz (1844-1929) was een pionier. Strijder voor een idee die hij ondanks alle moeilijkheden als richtinggevend voor de toekomst beschouwde. Een idee dat na vele kopzorgen en moeizame handarbeid werkelijkheid werd in 1886 toen hij na jarenlange pionierswerk de eerste goed functionerende automobiel wist te realiseren met zijn Patent-Motorwagen met een snellopende verbrandingsmotor. Met deze uitvinding werd het tijdperk van het automobilisme ingeluid.

Bij zijn introductie in 1979 was de Mercedes-Benz G-Klasse vooral bedoeld voor gebruik in zwaar terrein. Maar al snel groeide het model uit van gebruiksauto naar cultauto. Het design van de auto is tijdloos klassiek. Deze terreinwagen wordt nog steeds voor meer dan zeventig procent met de hand gebouwd. De fabriek in Graz (Oostenrijk) fabriceerde al 200.000 exemplaren. Tot de grootste afnemers mogen de diverse legerkorpsen over de gehele wereld gerekend worden.

De Mercedes-Benz 220 was de opvolger van de 170 V, die in 1947 de basis legde voor de E-Klasse. Sinds 1947 zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van deze modelreeks gebouwd. Daarmee is de E-Klasse verreweg de succesvolste business limousine ter wereld. Vanaf de jaren vijftig had de klant al is deze business limousine een ruime keus in het samenstellen van de uitvoering naar zijn persoonlijke voorkeur en smaak.

Mercedes-Benz

Van deze prestigieuze Mercedes-Benz 300 S Coupé zijn vanaf 1952 tot 1958 slechts 314 exemplaren gefabriceerd. Indrukwekkend was toen de topsnelheid van 176 km per uur. De met de hand gebouwde 300 S kon ook geleverd worden als A-Cabriolet of Roadster. Een noviteit in de autowereld waren de eerste benzine-inspuitmotoren die Mercedes-Benz in haar 300 SL Vleugeldeur en Coupé bouwde. De 300 S Coupé is de voorloper van de huidige CL-Klasse.

De gepantserde ex-dienstwagen van bondskanselier Dr. Helmut Kohl. Mercedes-Benz begon in 1928 als eerste automobielfabrikant met het bepantseren van auto's 'af fabriek'. De Mercedes-Benz S 500 Guard van Dr. Helmut Kohl heeft een vijfliter V8-motor met een vermogen van 320 pk. Met deze S-Klasse heeft de bondskanselier in minder dan vijf jaar 480.000 km gereden. De S 500 Guard is te bewonderen op de CARROS-stand.

Dutchlease
AutoCoach