11 mei 2009
Mercedes-Benz GLK
Nieuws

Mercedes-Benz GLK

Nieuwe motor voor Mercedes-Benz GLK

11 mei 2009 - Sinds de Mercedes-Benz GLK-Klasse in oktober 2008 op de markt verscheen, hadden klanten de keuze uit drie zescilinder motoren: twee benzineversies en een diesel. Nu komt de GLK 220 CDI 4MATIC met BlueEfficiency-pakket op de markt. Met zijn nieuwe viercilinder dieselmotor en de standaard 7G-Tronic automatische transmissie is dit de zuinigste GLK van het gamma. Het model zal naar verwachting het merendeel van de verkopen voor zijn rekening gaan nemen. Na de zomer introduceert Mercedes-Benz ook nog een tweewielaangedreven variant van de GLK 220 CDI met zesversnellingsbak en groen energielabel.

De volledig nieuw ontwikkelde 2,1-liter dieselmotor van de GLK 220 CDI 4MATIC (bij intimi bekend onder de naam OM651) is ook leverbaar in de nieuwe E-Klasse die onlangs is geïntroduceerd. Het blok heeft niet alleen een hoog vermogen, maar heeft daarbij ook een fors koppel van 400 Nm, dat al direct boven stationair toerental beschikbaar is. De motor is uitgevoerd met twee turboladers, directe 'common-rail'-inspuiting van de vierde generatie met een inspuitdruk van 2.000 bar. Hiermee accelereert de GLK in 8,8 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 205 km/u.

Mercedes-Benz GLK

De viercilinder dieselmotor is voorzien van een oxidatiekatalysator en een onderhoudsvrij diesel-partikelfilter. In de strijd tegen de CO2 zijn de ingenieurs van Mercedes-Benz continu bezig de uitstoot van haar modellen te verlagen. Dat geldt uiteraard ook bij de nieuwe GLK 220 CDI 4MATIC. De uitstoot van deze SUV is nog voor de marktintroductie gedaald van 183 gram CO2 per km naar 176 gram, waarmee de GLK 220 CDI 4MATIC nu al aan de strenge toekomstige EU5-norm voldoet.

De verlaagde uitstoot heeft ook nog eens een positief effect op de prijsstelling. De prijs daalt van € 53.240 naar € 52.365.

Wie wel de stoere, karakteristieke looks en de zuinige dieseltechniek van de GLK 220 CDI wil, maar de variabele 4Matic-vierwielaandrijving niet per se nodig heeft, introduceert Mercedes-Benz in september een tweewielaangedreven variant. De dieselmotor is bij dit model gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De achterwielaangedreven GLK 220 CDI zal dan beschikken over een groen energielabel.

XLLease
Dutchlease