21 maart 2013
Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Mercedes-Benz E-Klasse

Vernieuwde Mercedez E-Klasse Coupe en Cabrio medio mei bij dealer

Autozine
21 maart 2013 | Mercedes-Benz heeft de E-Klasse Coupé en Cabriolet ingrijpend vernieuwd. Beide versies beschikken over een aangepast design en nieuwe assistentiesystemen. Daarnaast zijn deze sportieve leden van de E-Klasse-familie krachtiger, zuiniger en schoner geworden. Daarvoor zorgen onder andere nieuwe BlueDIRECT viercilinder benzinemotoren met directe inspuiting. De nieuwe E-Klasse Coupé en Cabriolet kunnen per direct besteld worden. De prijzen voor de Coupé beginnen bij € 45.900 en voor de Cabriolet bij € 52.300. Beide modellen staan vanaf de tweede helft van mei bij de dealer.

Zowel het exterieur als het interieur van de traditionele Coupé en de vierzits Cabriolet van de nieuwe E-Klasse zijn compleet gerestyld. Op het eerste gezicht valt gelijk de nieuw vormgegeven voorkant op met een nieuw ontwerp voor de koplampen die nu voorzien zijn van een gecombineerde lichtunit. De koplampen zijn standaard voorzien van LED-dimlicht en LED-dagrijverlichting en optioneel voor het eerst in deze klasse ook met volledige LED-techniek leverbaar. Nieuwe voorbumpers met grote luchtinlaatopeningen en chroom-applicaties in Wing-look weerspiegelen het dynamische karakter. Gebleven zijn de geprononceerde spatschermen achter die de achterwielaandrijving van de sportieve voertuigen benadrukken. Ook nieuw zijn de achterlichten met LED-lichtinstallatie.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

In het interieur domineren edele materialen, een tweedelig sierelement uit hout of aluminium over de hele breedte van het instrumentenpaneel en scherp omlijnde oppervlakken. Het combi-instrument heeft witte cijferbladen en het full-colour display met in hoogglans uitgevoerde trapeziumvormige omlijsting is uitgevoerd in TFT-techniek.

Nieuw zijn de BlueDIRECT viercilinder benzinemotoren in de E200 en de E 250 die gebruik maken van dezelfde techniek als de nieuwste zescilinder motoren van Mercedes-Benz. Beide voldoen aan de toekomstige Euro 6 norm en in de Coupé zelfs aan de strenge criteria van de efficiencyklasse A+.

Zowel de Coupé als de Cabriolet van de E-Klasse is uitgerust met Collission Prevention Assist; een radargestuurd waarschuwingssysteem met adaptieve remassistent dat ondersteunt in geval van een dreigende kop-staartbotsing. Ook standaard is de doorontwikkelde Attention Assist dat nu over een breder snelheidsspectrum kan waarschuwen bij onachtzaamheid of oververmoeidheid. Optioneel zijn daarnaast alle nieuwe of qua functie aanzienlijk uitgebreide assistentiesystemen van de E-Klasse familie beschikbaar zoals het nieuwe rij-assistentiepakket Plus.

Evenals bij de sedan en Estate is het mogelijk de E-Klasse Coupé en Cabriolet te voorzien van het Ambitionpakket of Prestigepakket. Het Ambitionpakket bestaat uit de Actieve parkeerassistent met ParkTronic, Becker Map Pilot navigatie en het Intelligent Light System (ILS). De meerprijs voor het Ambitionpakket bedraagt €2.795 (totale waarde: € 3.715).

Het Prestigepakket omvat alle componenten van het Ambitionpakket plus lederen bekleding, stoelverwarming, achteruitrijcamera, ThermoTronic (volautomatische airconditioning), spiegelpakket, antidiefstalpakket, telefoonvoorbereiding en media interface. Het Prestigepakket is er voor €9.495 (waarde: €11.470).

Wittebrug
Mercedes E-Klasse Coupe als Sport EditMercedes E-Klasse Coupe als Sport Edit
14 september 2015
Mercedes toont nieuwe E-Klasse CoupeMercedes toont nieuwe E-Klasse Coupe
4 januari 2013
Nieuw instapmodel Mercedes E-CoupeNieuw instapmodel Mercedes E-Coupe
29 december 2009
Mercedes introduceert E-Klasse CoupeMercedes introduceert E-Klasse Coupe
17 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum