11 april 2021
Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Forum Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 januari 2018

Ervaring met E-Klasse Coupe : We zijn weer een jaar verder, net terug van een grote beurt. Afgelopen jaar ruim 36.000 km gereden en dat probleemloos. Er waren geen bijzonderheden of extra kosten.

Dat was een hele geruststelling, de onderhoudskosten zijn daardoor flink binnen de perken gebleven. Afgelopen jaar zijn alleen 1x de ruitenwissers vervangen en 2 nieuwe winterbanden voor achter aangeschaft.

Ik ben nog altijd uitermate tevreden met deze auto.

Ervaring met verkoop: Je hoeft, zoals eerder gemeld zo'n auto niet perse aan te schaffen bij een merkgarage. Bij een adres met een goede naam en een eerlijke verkoper is het ook mogelijk een echt goede auto te kopen. Ik had het geluk dat alle documentatie en alle rekeningen bij de aankoop aanwezig waren. Kreeg ik keurig en compleet na aankoop mee.

De vorige eigenaar is er zeer zuinig op geweest en heeft de auto altijd door een Mercedes garage laten onderhouden. Dat was aan alles te zien. Ik heb dat later nog geverifieerd en alle voorgaande onderhoud was opvraagbaar bij de Mercedes merkdealer.

Wat ook fijn is dat er een set goede Michelin winterbanden bijzat, gemonteerd op een paar goede alu 19 inch wielen. Ik heb dus goede ervaringen bij Dennis auto's en ben nooit teleurgesteld geweest. Alles wat er verteld werd over de auto en de vorige eigenaar klopte.

UitvoeringE350 CGI Coupe AMG
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand137.500 km
DealerRuttchen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 19 januari 2017

Ervaring met E-Klasse Coupe : Let op onderhoudshistorie, als deze auto goed onderhouden wordt is het en blijft het een wereldkar. Als ie niet goed behandeld is gaat ie veel kosten in de toekomst.

Ervaring met verkoop: Ik heb deze auto nu iets meer dan een jaar en heb bijna 35.000 km gereden. En belangrijk: ik ben er buitengewoon tevreden over. Ik heb hem niet bij een merkgarage gekocht maar de auto was altijd uitsluitend bij een erkende Benz dealer in onderhoud geweest. Alle boekjes waren er bij en waren sluitend ingevuld en alles bleek opvraagbaar bij een willekeurige dealer. Bij de verkoop is er maar een ding echt belangrijk: wie was de vorige eigenaar en hoe ging hij / zij met de wagen om? Is de onderhoudshistorie erbij, is dat compleet en op tijd uitgevoerd?

UitvoeringE350
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand109.000 km
DealerRuttchen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 2 januari 2016

Ervaring met E-Klasse Coupe : Ik heb de auto nu 4 weken. Kan er dus voor wat betrouwbaarheid betreft nog niet veel over zeggen.

Rest: een geweldige rijders- en reisauto, stil, luxe,comfortabel, behoorlijk snel, uitstraling : klasse en elegantie, redelijk zuinig met brandstof, ziet er fantastisch uit, erg goede stoelen, geweldige stereo. Ideale wagen voor mensen zonder kinderen of "empty-nesters" die kwaliteit weten te waarderen en er wat voor over hebben.

Dit is mijn eerste Mercedes. Daarvoor was ik altijd een fervent Volvo rijder.( 480- V70-S80-T6) Dit waren ook geen kinderachtige auto's maar dit past en rijdt gewoon beter!

Ervaring met verkoop: Ik had meteen een goed gevoel bij deze garage en auto. De eigenaar van deze garage kwam me deskundig genoeg over om de auto daar aan te durven schaffen. Hij heeft me ook daarna niet teleurgesteld. Ik ben erg tevreden over de auto en afhandeling.

Ik kan iedereen dan ook Dennisauto's in Veldhoven aanbevelen, ook al is het geen merkgarage.

UitvoeringE350 CGI Coupe AMG
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand72.000 km
DealerRuttchen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 13 juli 2011

Ervaring met E-Klasse Coupe : Ervaring met auto: prachtige wagen, alleen jammer genoeg storingen die niet verholpen kunnen worden. Ik heb hem nu nog maar 3 maanden en ben al 6 x bij de dealer geweest. Mijn droomauto bezorgd me inmiddels nachtmerries. Dag vakantie!
Ervaring met dealer: ze staan altijd voor je klaar. Ik heb nu 4 x een vervangende auto meegekregen. Wat wel minder is, ze durven me niet meer in mijn ogen te kijken omdat ze de storing maar niet kunnen verhelpen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Frans. Delgman, datum: 3 april 2013

Antwoord: Ook ik heb met mijn E-Klasse cgi 250 problemen die niet opgelost worden. Maar de auto is dan ook al bijna 2 jaar oud, maar vervangend vervoer kennen ze niet bij mijn garage. Bij welke dealer komt u? Dan kan ik daar wellicht naar toe.
Misschien zure ik wel dat ik vindt dat een auto van een 70.000 euro wel 2 jaar probleemloos moet kunnen rijden.
Frans delgman

  

, datum: 20 februari 2011

Ervaring met E-Klasse Coupe : Top auto, echt. Met 200 pk zeer snel.

Ervaring met verkoop: Na 45 dagen was de auto binnen, perfect.

Uitvoering220 Cdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 21 oktober 2009

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ik weet dat Mercedes niet goedkoop is, maar het plezier dat je er
voor terug krijgt is ook heel veel waard.

UitvoeringE350
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand26.300 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 28 augustus 2009

Ervaring met E-Klasse Coupe : Alleen maar een als je een mooi, gaaf, confort, luxe en
sportiviteit dan is het deze auto voor je. Iederen kijkt naar
deze auto alleen omdat puur klasse is..

Uitvoering350 CGI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerROGAM

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Renevanderlinden, datum: 24 juli 2011

Antwoord: Ik liet mijn s600 bij de Rogam in Moordrecht uitlezen ivm een storing. Na eerste keer een foute diagnose. Na de tweede keer goede diagnose. Alleen kreeg ik mijn auto terug met doorgeslagen zekeringen en een kapotte dynamo. Waarschijnlijk veroorzaakt door het maken van een kortsluiting. Rogam ontkent in alle toonaarden. Conclusie: nooit meer Rogam.

 
Reactie van: Nicovanlandschoot, datum: 15 juli 2017

Antwoord: Ik heb een zes jaar oude E-coupe 250 cdi aangeschaft met 76000 km op de teller. Prachtige auto, verbluffende motor. Doch de standaard vering vind ik gewoon ondermaats voor een auto in deze prijsklasse. Hij rijdt vrij hard, wat waarschijnlijk wel normaal is vanwege zij sportief karakter. Doch de dempers zelf blijken vrij slap. De wagen hangt sterk door in korte bochten en gedraagt zich allesbehalve sportief bij het bochtenwerk. Danst min of meer wat op en neer.

Mijn oude E-klasse (een vierdeursmodel) ging veel strakker door de bocht. De dempers voelden veel steviger aan ook als je ze induwde. Bij mij coupe deinen ze zelfs nog iets na. Ik heb de dempers laten testen en ze bleken noch aan de vereisten te voldoen.

Ik kan dus niets anders besluiten dan dat de vering allesbehalve voldoet voor dit soort auto. Zijn er andere personen met dit probleem? Ik heb er al aan gedacht van andere dempers te laten monteren. Wel spijtig voor deze toch tamelijk geprijsde 2dehands wagen.

 
Vandebron
Audi A7 SportbackAudi A7 Sportback
★★★☆☆
Audi A5 Audi A5
★★★★☆
Mercedes CLS Mercedes CLS
★★★☆☆
Mercedes CLS Mercedes CLS
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs