4 januari 2013
Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe

Mercedes onthult vernieuwde E-Klasse Coupe en Cabriolet

Autozine
4 januari 2013 | Na de vernieuwde E-Klasse sedan en Estate presenteert Mercedes-Benz nu de nieuwe E-Klasse Coupé en Cabriolet. Nieuw is de BlueDIRECT viercilinder benzinemotor alsmede het Intelligent Drive-concept. Ook diverse uiterlijke wijzigingen maken de E-Klasse Coupé en Cabriolet moderner.
AutoCoach

De vernieuwde E-Klasse Coupé- en Cabriolet-modellen zijn herkenbaar aan hun nieuwe front. De koplampunits met alle lichtfuncties achter één glas, zijn echte blikvangers. Dankzij vloeiende lichtelementen behouden de nieuwe modellen hun karaktistieke 'vier-ogen-gezicht'. LED-dimlicht is standaard op alle modellen; volledige LED-verlichting is optioneel. Andere herkenningspunten zijn de nieuwe bumpers, grotere luchtinlaten, gewijzigde achterlichten en de sterk geprononceerde wielkasten achter.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Evenals de nieuwe E-Klasse sedan en Estate, maken de vernieuwde Coupé en Cabriolet gebruik van het Intelligent Drive-concept waarbij nieuwe en verbeterde assistentiesystemen nauw met elkaar samenwerken en op die manier zowel comfort als veiligheid dienen. Een in de voorruit geplaatste stereocamera vervult daarbij een sleutelrol. De elektronische ogen ervan herkennen wegmarkeringen en verkeersborden. Bewegende objecten als voetgangers en auto's (ook kruisend verkeer) worden bovendien 'geïnterpreteerd'.

Standaard op alle modellen is Collision Prevention Assist. Dit waarschuwt de bestuurder via radarsensoren voor ongevalgevaar. De adaptieve remassistent helpt vervolgens bij het uitvoeren van de juiste remactie. Ook vermoeidheidsherkenning (Attention Assist) is standaard. Het snelheidsbereik daarvan is verbreed en de gevoeligheid is nu instelbaar.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Voor de vernieuwde E-Klasse Coupé en Cabriolet staan zes benzinemotoren ter beschikking. Het vermogensspectrum reikt van 135 kW/184 pk tot en met 300 kW/408 pk. Daarnaast zijn er drie dieselvarianten (125 kW/170 pk - 195 kW/265 pk). Alle motoren zijn uitgevoerd met ECO Start-Stop functie.

Nieuw is de direct ingespoten 2,0-liter viercilinder BlueDIRECT-motor met snel schakelende Piezo-injectoren, meervoudige inspuiting en dito ontsteking. Andere kenmerken zijn de turbotechnologie, variabele nokkenasverstelling (in- en uitlaatzijde) de geregelde oliepomp en de externe hogedruk-uitlaatgasrecirculatie. De nieuwe BlueDIRECT-motor valt op door zijn zuinigheid en voldoet aan de EU6 emissienorm die vanaf 2015 geldt. Nieuw is de E400 met de krachtige (245 kW/333 pk) V6 BlueDIRECT-biturbomotor. Deze voldoet eveneens aan de EU6-norm.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)
Wittebrug

De V6 BlueTEC-dieselmotor maakt gebruik van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) en voldoet daardoor ook aan de EU6-norm. De nieuwe modellen zijn er met handgeschakelde zesbak of de efficiënte zeventraps 7G-Tronic Plus-transmissie met Direct-Select handschakelmogelijkheid. Nieuw is het kortlopende M-programma (Manual). Nadat de bestuurder handmatig op- of teruggeschakeld heeft, wisselt de transmissie na een bepaalde tijd zelf terug naar de verbruiksvriendelijke automatische schakelmodus.

De nieuwe E-Klasse Coupé en Cabriolet beschikken over het Agility Control-onderstel met selectieve demping. Ofwel: automatische aanpassing aan rij- en wegomstandigheden. Optioneel is het Agility Control sportonderstel leverbaar. Dit kenmerkt zich door een stuggere afstemming. Bovendien is er het Dynamic Handling-pakket met elektronisch gestuurde demping. Er is keuze uit de Comfort- en Sportmodus. In het laatste geval reageren motor en transmissie sneller op acties van de bestuurder.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Een nieuw, elektromechanisch Direct Steer-stuursysteem is standaard. Dit combineert snelheidsafhankelijke parameter stuurbekrachtiging met een variabele stuuroverbrenging. De stuurinrichting werkt 'on demand' en is daardoor zeer energie-efficiënt. Hij is ook te koppelen aan bijvoorbeeld Active Parking Assist.

De vernieuwde E-Klasse Coupé en Cabriolet hebben een gewijzigd interieur waarin de nieuwe middenconsole direct opvalt. De keuzehendel van de automatische transmissie is achter het stuur geplaatst. De analoge klok en de gewijzigde uitstroomopeningen voor de ventilatie vormen accenten.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe (2009 - 2017)

Nieuw op multimedia-gebied is Comand Online met geïntegreerde apps. Er zijn apps met weer- en verkeersinformatie, Google Streetview, zoekfuncties etc. Ook is het mogelijk om vooraf uitgestippelde routes uit Google Maps te downloaden. Comand Online omvat ook navigatie, een alarmnummerfunctie en een DVD-wisselaar. Standaard is Audio 20 met dubbele tuner, CD-speler, USB-/Bluetooth-aansluiting en een 14,7 cm kleurendisplay (Becker MAP PILOT navigatie optioneel).

De vernieuwde E-Klasse Coupé en Cabriolet worden in mei op de markt verwacht. De prijzen en de exacte specificaties zijn nog niet bekend.

Mercedes E-Klasse Coupe als Sport EditMercedes E-Klasse Coupe als Sport Edit
14 september 2015
Nieuwe Mercedez E-Klasse Coupe in meiNieuwe Mercedez E-Klasse Coupe in mei
21 maart 2013
Nieuw instapmodel Mercedes E-CoupeNieuw instapmodel Mercedes E-Coupe
29 december 2009
Mercedes introduceert E-Klasse CoupeMercedes introduceert E-Klasse Coupe
17 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum