23 augustus 2010
Mercedes-Benz CLS (2011 - 2017)

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz onthult nieuwe CLS

Autozine
23 augustus 2010 | In 2003 introduceerde Mercedes-Benz met de CLS een nieuw segment: dat van de vierdeurs coupé. Sinds de marktintroductie in oktober 2004 zijn er wereldwijd zo'n 170.000 CLS-modellen verkocht. Dat succes krijgt nu een vervolg met de compleet nieuwe CLS.
XLLease

De nieuwe CLS valt op door zijn spannende proporties die ook nu weer worden gemaakt door de lange motorkap, de lage ramen (zonder stijl) en de uitermate dynamische daklijn. Het sportieve karakter wordt extra aangezet door de scherpe belijning van de flanken. Vooral de lijn die begint boven de voorste wielkasten en naar achteren toe verder afloopt (de zogenaamde "dropping line") springt daarbij in het oog. Dat geldt ook voor de grille met de centraal geplaatste ster en de ruim bemeten luchtinlaten. Enige overeenkomst met het front van de SLS AMG is niet toevallig. Andere eyecatchers zijn de opvallende wielkasten, de stoere schouderlijn en de achterlichtunits met LED-technologie.

Mercedes-Benz CLS (2011 - 2017)

De toepassing van drie pijlvormige 'lagen' met in totaal 71 LED's voor diverse lichtfuncties levert spectaculair gelijnde lichtunits op. In het onderste gedeelte van deze lichtunits is naast het grootlicht ook de nightview-functie opgenomen. Ook de zijverlichting is uitgevoerd in LED-technologie. De innovatieve lichttechniek zorgt voor een spectaculaire uitstraling, maar het belangrijkste is dat hiermee een aanmerkelijk beter zicht wordt gerealiseerd dan met conventionele(re) systemen.

De hoge taillelijn van de auto zorgt in het interieur voor een echt cockpitgevoel. Het sportieve karakter wordt ook hier versterkt door een 'dropping line' die vanaf de voorste deuren naar achteren loopt. Er zijn vijf interieurkleuren en -designs beschikbaar. Bovendien is er keuze uit drie verschillende houtsoorten en evenzoveel leersoorten.

Mercedes-Benz CLS (2011 - 2017)

Bijzonder is het 1,6 millimeter dikke Passion-leder, dat opvalt door zijn natuurlijke structuur. Bovendien is de uitrusting te personaliseren door bijvoorbeeld te kiezen voor afwerkingsdetails van hout, carbonfiber of pianolak. Door dat alles kan de ambiance aan boord van de nieuwe CLS variëren van warm-natuurlijk tot strak modern.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS beleeft zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Parijs (2-17 oktober aanstaande). Dan komt meer informatie beschikbaar over technische specificaties, standaarduitrusting en leveringstermijn.

Mercedes-Benz CLS (2011 - 2017)
Wittebrug
Mercedes CLS ondergaat faceliftMercedes CLS ondergaat facelift
24 juni 2014
Sterkere motoren voor Mercedes CLSSterkere motoren voor Mercedes CLS
15 maart 2011
Mercedes kondigt CLS 63 AMG aanMercedes kondigt CLS 63 AMG aan
18 november 2010
Mercedes CLS ook als 250 CDIMercedes CLS ook als 250 CDI
12 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum