13 februari 2003

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Mercedes-Benz CLK Cabrio debuteert in Geneve

13 februari 2003 - Tijdens de Autosalon van Geneve, begin maart, presenteert Mercedes-Benz de nieuwe Mercedes-Benz CLK Cabriolet. Precies een jaar na de premiere van de CLK-Klasse Coupe volgt deze vierzits cabriolet.
AutoCoach

De nieuwe CLK Cabriolet scoort op het gebied van aerodynamica, met zijn luchtweerstand van 0,30 cW. Ook ten aanzien van het geluidscomfort en de kofferbakinhoud (390 liter) is de CLK Cabriolet er op vooruit gegaan. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan de bescherming van de inzittenden met een stevige carrosseriestructuur, standaard adaptieve airbags voor bestuurder en passagier voor, gordelspanners op alle zitplaatsen en hoofd/borst-sidebags. Deze hoofd/borst-sidebags, die een combinatie vormen van conventionele sidebags en windowbags, vervangen windowbags, die vanwege het opvouwbare dak niet in de CLK Cabriolet kunnen worden toegepast.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Met een druk op de knop of via de afstandsbediening kan het dak, leverbaar in zwart, blauw of grijs, geheel automatisch worden geopend of gesloten. De smalle C-stijlen zorgen ook bij gesloten dak voor zicht naar achteren. Dankzij de 71 mm langere carrosserie en de 25 mm langere wielbasis hebben de inzittenden in de CLK Cabriolet meer ruimte. Een verder ontwikkeld Easy-Entry-systeem moet de instap achterin vergemakkelijken. Tot de standaarduitrusting behoren automatische klimaatregeling, Tempomat met Speedtronic, radio, lederen bekleding, stoelverwarming en een multifunctioneel stuurwiel. Als extra's zijn ondermeer leverbaar de automatische afstandsregeling Distronic, het sleutelloze toegangssysteem Keyless-Go, het bedienings- en informatiesysteem Comand en de spraakbediening Linguatronic voor telefoon, radio en navigatie.

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit vijf benzinemotoren, waarvan er drie nieuw zijn voor de Mercedes-Benz CLK Cabriolet. Twee achtcilindermotoren vormen de top van het programma. De CLK 500 levert 225 kW (306 pk) -een toename van 20 kW (27 pk) ten opzichte van zijn voorganger- en is goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 6,2 seconden. Niettemin verbruikt dit model zo'n vijf procent minder brandstof dan de vroegere V8-motor. De CLK 55 AMG wordt aangedreven door een 270 kW (367 pk) sterke V8-motor, die afkomstig is van AMG. Er zijn twee zescilindermotoren: de nieuwe 2,6 litermotor met 125 kW (170 pk) en de V6-motor van de CLK 320 Cabriolet 160 kW (218 pk), die in het programma blijft. De viercilindermotor is voorzien van het Twinpulse-systeem, dat verschillende technologieen zoals compressor, inlaadluchtkoeling, balansassen en variabel verstelbare nokkenassen combineert.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet
Dutchlease
KwikFit