5 juli 2005

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Giorgio Armani ontvangt door hemzelf gestylde Mercedes-Benz

5 juli 2005 - Giorgio Armani, de voorzitter van de raad van bestuur en topman van het Italiaanse modehuis Giorgio Armani S.p.A., heeft in Milaan een Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet in ontvangst genomen die zijn eigen signatuur draagt. De "Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani" onderscheidt zich door zijn verfijnde, sportieve en mannelijke uitstraling.

Het model is uitgevoerd in een unieke matte zandkleur, een klassieke Armani-kleur, met bijpassende kleuren voor de materialen in het interieur. Mercedes-Benz vervaardigt een gelimiteerde oplage van slechts 100 exemplaren van dit model als onderdeel van de exclusieve designo-lijn.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

De unieke matte "sabbia"-kleur van de carrosserie is een warme zandkleur die exclusief voor de Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is ontwikkeld. Glanzend zwarte afwerkingselementen dragen bij tot de opvallende verschijning. Datzelfde geldt voor de AMG-stijlkenmerken en de glanzende 18 inch lichtmetalen AMG-velgen in carrosseriekleur. In het interieur overheersen klassiek en zorgvuldig afgewerkt designo-bruin leer en high-tech stoffen, die passen bij de carrosseriekleur. Alle chromen sierdelen zijn in een matte, hoogwaardige "aged look" uitgevoerd.

De samenwerking tussen Mercedes-Benz en het Milanese modehuis begon met een showmodel dat tijdens de Modeweek in Milaan in het najaar van 2003 voor het eerst werd getoond en met veel enthousiasme werd ontvangen. Aangemoedigd door deze reacties en gebaseerd op een gemeenschappelijke filosofie die is gericht op stijlvolle ontwerpen, werkte Giorgio Armani samen met het DaimlerChrysler Advanced Design Centre in het Italiaanse Como aan het ontwerp van een Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet met zijn eigen signatuur. De levering van de reeks van 100 auto's begon in mei van dit jaar. De Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is gebaseerd op de CLK 500 Cabriolet. De V8-motor levert een vermogen van 225 kW/306 pk.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet
XLLease
Dutchlease