6 mei 2008

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Mercedes-Benz CLK tijdelijk als Grand Edition

6 mei 2008 - Mercedes-Benz maakt de zomer zonniger met de Grand Edition-uitvoering van de Mercedes-Benz CLK-Klasse Coupé en Cabriolet. Tot de exclusieve kenmerken van de Grand Edition vijf speciale lakkleuren die zijn te combineren met twee verschillende kleuren leer. De Grand Editions zijn ook te herkennen aan de AMG-stylingelementen op de carrosserie en extra's in het interieur.
AutoCoach

De AMG-stylingelementen onderstrepen het sportieve karakter van de CLK-Klasse. Tot die elementen behoren een AMG-voorspoiler, dorpelbekleding en een speciale achterbumper. De grille is zilver-mat. Verder is deze uitvoering voorzien van een groter uitlaateindstuk dat is verchroomd. De uitlaatdemper is aangepast en geeft een diep en sportief geluid af.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

De 18-inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen met bijpassende brede banden (225/40 R 18 voor en 255/35 R18 achter) zorgen ook voor de looks. De velgen en banden dragen ook bij aan meer rijplezier en een veiliger weggedrag, net als de geperforeerde remschijven op de voorwielen.

Een sportstuur met geperforeerd leer en grijze stiksels is standaard; bij uitvoeringen met de automatische transmissie 7G-Tronic zorgen stuurschakelpaddles voor extra sportiviteit.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Mercedes-Benz levert de CLK Grand Edition in vijf metallic kleuren: Palladium zilver, Obsidian zwart, Indium grijs, Irridium zilver, of de nieuwe trendy kleur Diamond wit metallic. De lakken laten zich combineren met twee exclusieve leerkleuren in het interieur: Tobacco bruin met beige stiksels of zwart met grijze stiksels. Pedalen in alu-look met rubbernoppen en een inleg in het dashboard in bewerkt aluminium geven extra cachet. Veloursmatten met het Grand Edition label maken het geheel af.

De speciale Grand Editions van de CLK-Klasse zijn leverbaar als coupé en cabriolet. Mercedes-Benz biedt de klant een keus uit zes verschillende motoren: de CLK 200 Kompressor viercilinder, de SLK 280 en 350 zescilinders, de CLK 500 achtcilinder en de twee dieseluitvoeringen CLK 200 CDI en 320 CDI. De Grand Edition is uitsluitend leverbaar in combinatie met de line Avantgarde. De meerprijs van de Grand Edition-uitvoering bedraagt € 994,-. Wie naast dit pakket ook kiest voor de exclusieve lakkleur Diamond wit metallic, betaalt € 2.107,-. Dat is een zomers voordeel van € 3.522,-.

Mercedes-Benz CLK Cabriolet
Dutchlease
Dutchlease