21 april 2005

Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupe (2001 - 2008)

Wijzigingen leveringsprogramma Mercedes-Benz C-Klasse

21 april 2005 - Mercedes-Benz heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het leveringsprogramma van de C-Klasse. Zo is de C-Klasse Sportcoupe vanaf nu ook leverbaar met een 90 kW (122 pk) sterke viercilinder benzinemotor. Deze uitvoering, de C160 Sportcoupe, geldt als nieuw instapmodel en heeft een verkoopprijs van € 31.900,-.
AutoCoach

Ook nieuw is een reeks V6-benzinemotoren die een aantal vertrouwde motoren vervangt. De nieuwe motoren, die vanaf juni leverbaar worden, hebben vier in plaats van drie kleppen per cilinder, meer vermogen en meer koppel en zorgen daarmee voor een hogere topsnelheid, snellere acceleratie en een lager brandstofverbruik. Het goede nieuws daarbij is dat de wijzigingen niet hebben geleid tot prijsverhogingen bij de C230, die een zes- in plaats van een viercilinder motor krijgt, en de C280.

Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupe (2001 - 2008)

De C230 V6 komt in de plaats van de C230 Kompressor. In vergelijking met de tot dusver gebruikte viercilinder compressormotor claimt de V6-krachtbron meer rijcomfort en neemt het vermogen toe met 12 pk. De C280 met de nieuwe drieliter V6-motor vervangt de 2,6 litermotor van de C240. Tenslotte komt de C350 als opvolger van de C320. Alle motoren worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 7G-Tronic automatische transmissie is leverbaar als optie. De varianten met 4Matic vierwielaandrijving zijn voorzien van een automatische vijfversnellingsbak, die is aangepast aan het toegenomen vermogen en koppel van de nieuwe motoren.

Tijdelijk is de standaarduitvoering van de C160 Sportcoupe, C180 Kompressor en de C200 CDI zonder meerprijs uitgebreid met een Comfortpakket. Dit bestaat uit het Radio audio 20 CD-systeem, een diefstal-/inbraakalarmsysteem en voorbereiding voor een mobiele telefoon. Voor diegenen die dit pakket willen uitbreiden met navigatie is er het Businesspakket, dat kan worden gecombineerd met alledrie de modellen van de C-Klasse (Sedan, Combi en Sportcoupe), met alledrie de lines (Classic, Elegance en Avantgarde) en met alle motoren. De prijs bedraagt € 1.045 (inclusief BTW en BPM), hetgeen een voordeel betekent van ruim € 1.900.

Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupe (2001 - 2008)

Tenslotte zullen vanaf medio dit jaar de Mercedes-Benz C-Klasse Sedan en Combi standaard worden uitgerust met NECK-PRO hoofdsteunen voor. Dit systeem vermindert de kans op de gevreesde "whiplash" bij een aanrijding van achteren. NECK-PRO wordt geactiveerd vanaf een bepaalde botsintensiteit, die wordt gemeten via een sensor. Een gespannen veer wordt losgelaten, waarna de hoofdsteunen naar voren en naar boven worden geschoven.

KwikFit