17 oktober 2002

Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupe (2001 - 2008)

Sportieve diesel bij Mercedes

17 oktober 2002 - Als eerste sportwagen met dieselmotor zet de C30 CDI AMG volgens de makers nieuwe normen op het gebied van de dieseltechnologie. Met de C30 CDI AMG verbreedt Mercedes-AMG het leveringsprogramma van sportieve auto's: de geheel nieuw ontwikkelde, direct ingespoten turbodiesel met common rail-technologie ontwikkelt een maximum vermogen van 170 kW / 231 pk bij 3800 t/min. Het maximum koppel van 540 Nm wordt tussen 2000 en 2500 t/min bereikt.
AutoCoach

Om vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren, hebben de sedan- en sportcoupe-versies van de C30 CDI AMG 6,8 seconden nodig, terwijl hun topsnelheid 250 km/h bedraagt. Voor de combi-versie liggen deze waarden op respectievelijk 7,0 seconden en 245 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik volgens EU-cyclus ligt op 7,6 l/100 km (sedan en sportcoupe) respectievelijk 7,9 l/100 km (combi), waarmee een actieradius van zo'n 800 kilometer mogelijk is.

Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupe (2001 - 2008)

Onder de motorkap van deze diesel bevindt zich een door AMG getunede vijfcilinderlijnmotor met directe dieselinspuiting van het common rail-type, uitlaatgasturbocompressor, interkoeler en uitlaatgas-recirculatiesysteem. De AMG CDI-motor heeft een cilinderinhoud van 2950 cm3 en is van diverse nieuw geconstrueerde motorcomponenten voorzien. De drukvulling vindt plaats door middel van een turbocompressor met variabele turbine geometrie. De turbineschoepen worden kernveldgestuurd versteld door het elektronisch managementsysteem, dat ook de bediening van het overdrukventiel voor de vuldrukregeling en de aansturing van de interkoelerpomp voor zijn rekening neemt. Om onder alle bedrijfsomstandigheden hoge prestaties te kunnen leveren, wordt gebruik gemaakt van een ruim bemeten interkoelersysteem met een lucht/water-warmtewisselaar die is ondergebracht in speciaal hiervoor geconstrueerd afzonderlijk koelcircuit met een eigen waterpomp. Daarnaast is een nieuw ontwikkeld gloeisysteem toegepast. Hoge voorgloeitemperaturen met korte gedoseerde voor- en en exact gedoceerde nagloeitijd stellen een rustige stationairloop zeker.

Ook het onderstel en de remmen zijn volledig aan het sportieve rijkarakter aangepast. Het AMG-sportonderstel is afgeleid van de C 32 AMG. Veren en dempers zijn evenals de stabilisatoren aangepast. Brede banden in de maat 225/45 ZR 17 (voor) respectievelijk 245/40 ZR 17 (achter) om sterling-zilver gelakte lichtmetalen AMG-velgen in dubbelspaaks design zorgen niet alleen voor een uitmuntende wegligging, maar brengen ook visueel het sportieve karakter van de autos tot uitdrukking. Ook het standaard gemonteerde AMG-stylingpakket, met AMG voorspoiler, dorpelverbreders en AMG achterbumper, benadrukt de dynamiek van de C 30 CDI AMG combi en sedan. De sportcoupe is uitgerust met het sportpakket Evolution. In het interieur tonen de snelle CDI-modellen hun sportieve ambities door middel van een nieuw AMG-instrumentenpaneel.

Vanaf februari volgend jaar zal de C30 CDI AMG in de showrooms van de Mercedes-Benz-dealers te bewonderen zijn.

Dutchlease
XLLease