10 april 2012
Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Mercedes introduceert C-Klasse Coupe Sport

10 april 2012 - Mercedes-Benz presenteert de C250 en C250 CDI Coupé Sport. Deze modellen danken hun extra dynamische rijeigenschappen aan technische aanpassingen van AMG. Bovendien beschikken ze over het nieuwe AMG Plus Sports package dat uiterlijk en interieur een sportieve tint geeft. Dit pakket is ook leverbaar voor andere C-Klasse modellen.
AutoCoach

De C250 en C250 CDI Coupé hebben beide een vermogen van 150 kW (204 pk). Daarnaast zijn ze standaard voorzien van een AMG sportonderstel dat hoge(re) dwarsversnellingen toestaat. Grotere remschijven zorgen voor extra remkracht. De bestuurder krijgt ook op andere manieren nog meer feedback. De C-Klasse Coupé Sport modellen hebben namelijk ook een stuurinrichting met een directere overbrenging en snelheidsafhankelijke bekrachtiging.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Het motormanagement is eveneens afgestemd op sportiviteit. De bestuurder merkt dat bijvoorbeeld aan de snelle respons op bewegingen van het gaspedaal. Zelfs de afstemming van de (standaard) 7G Tronic Plus-transmissie is extra sportief: in de S- (Sport) en M- (Manual) modus worden de schakelmomenten verkort en is de double-declutch- en active-downshift-functie actief. De C250 CDI Coupé Sport heeft bovendien een 'sound generator' die voor een sportief uitlaatgeluid zorgt.

De nieuwe C-Klasse Coupé Sport uitvoeringen zijn ook standaard voorzien van het nieuwe AMG Plus Sports package. Dit bestaat uit 18-inch lichtmetalen AMG-velgen (hooglans zwart), AMG bodystyling (specifieke vóór- en achterbumper en sideskirts) en een subtiele achterspoiler. Het AMG Plus Sports package zorgt daarbij voor een extra sportieve interieursfeer door gedeeltelijk met leer beklede sportstoelen (met rode stiksels), een driespaaks met leer bekleed sportstuur (aan de onderzijde afgevlakt), rode veiligheidsgordels (zwart ook beschikbaar), pedalen van edelstaal (met rubberen noppen), rood afgebiesde AMG-vloermatten en rode stiksels voor de afwerking van het stuur, de pooknop, de centrale armsteun en deurpanelen.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Het AMG Plus Sports package is altijd inbegrepen bij de C-Klasse Coupé Sport. Het is ook als optie verkrijgbaar voor alle overige C-Klasse modellen (Limousine, Estate, Coupé en zowel vier- als zescilinders)

De Sport uitvoeringen van de C 250 en C 250 CDI zijn evenals het AMG Plus Sports package beschikbaar vanaf juni aanstaande. De prijsstelling is nog niet bekend.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
Wittebrug
KwikFit