14 februari 2011
Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Mercedes onthult nieuwe C-Klasse Coupe

14 februari 2011 - Op de autotentoonstelling van Genève (3-13 maart aanstaande) presenteert Mercedes-Benz de nieuwe C-Klasse Coupé. De nieuwe C-Klasse Coupé beleeft zijn nationale première op de AutoRAI 2011 in april. In juni staat hij bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers in de showroom.
AutoCoach

Met de nieuwe C-Klasse Coupé mikt Mercedes-Benz nadrukkelijk op een relatief jonge doelgroep (35-45 jaar). Dat komt om te beginnen tot uiting in de dynamische vormgeving. De C-Klasse Coupé is 41 mm lager dan de sedan en hij heeft klassieke coupékenmerken zoals een lange motorkap, een langgerekte daklijn, een slanke C-stijl, stevige 'schouders' en korte carrosserieoverhangen.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

De voorzijde springt in het oog door de V-vorm die kenmerkend is voor het nieuwe Mercedes-Benz design-DNA. Mede daardoor is de nieuwe Coupé ook direct herkenbaar als C-Klasse. De laag geplaatste LED-dagrijverlichting benadrukt de dynamiek extra. De achterzijde is compact en krachtig. Hier worden accenten gezet door LED-technologie voor de lichtunits en de in de bumper geïntegreerde diffuser.

De nieuwe C-Klasse Coupé heeft eigen interieur. Dat komt niet alleen tot uiting in het instrumentenpaneel met drie afzonderlijke 'klokken' met gegalvaniseerde afwerking, maar ook door het standaard driespaaks sportstuur in de stijl van de nieuwe CLS. Het grote centrale display is, net als bij de overige C-Klasse modellen, geïntegreerd in het instrumentenpaneel. De C-Klasse Coupé beschikt over twee individuele stoelen achterin. De leuningen ervan zijn neerklapbaar.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Ook de nieuwe C-Klasse Coupé profiteert van een nieuwe telematicageneratie. Muziek kan draadloos via Bluetooth worden afgespeeld, maar het is ook mogelijk externe datadragers zoals MP3-spelers via een USB-aansluiting te koppelen. Het multimediasysteem Comand Online biedt de mogelijkheid van een snelle internetverbinding. Diverse Mercedes-Benz Online diensten (bijvoorbeeld weer- en verkeersinformatie via Google) zijn ook tijdens het rijden beschikbaar. Het is eveneens mogelijk om routes die thuis via Google Maps zijn gedownload in dit navigatiesysteem in te voeren. Ook nieuw is de mogelijkheid om een gereden route (inclusief tussenstops) op te slaan. Bovendien geeft het navigatiesysteem desgewenst vier alternatieve routes op, waaronder één die een zo laag mogelijk verbruik bewerkstelligt.

Met de Becker Map Pilot, die aan het Audio 20 geluidsysteem wordt gekoppeld, biedt Mercedes-Benz ook een voordelige, maar volwaardige navigatieoplossing voor de C-Klasse Coupé. De Map Pilot is via het centrale bedieningselement van de C-Klasse te bedienen. De visuele weergave vindt plaats via het Audio 20-beeldscherm.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

De nieuwe C-Klasse Coupé is leverbaar met keus uit drie benzine- en twee dieselmotoren. De C220 CDI is met een gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km (CO2: 117 g/km) de meest efficiënte C-Coupé. De 150 kW (204 pk) sterke C 250 CDI met standaard 7G-Tronic Plus-transmissie neemt genoegen met 4,9 l/100 km (CO2: 128 g/km). De C-Klasse Coupé is er ook als C180 BlueEfficiency (115 kW/156 pk) en C250 BlueEfficiency (150 kW/204 pk). Het topmodel is de C 350 BlueEfficiency die over de compleet nieuwe BlueDirect V6 benzinemotor beschikt. Deze is goed voor een vermogen van 225 kW (306 pk) en een koppel van 370 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6,8 l/100 km.

De nieuwe C-Klasse Coupé beschikt standaard over Agility Control. Deze ondersteltechniek 'herkent' de rijstijl en past de demping op basis daarvan automatisch aan. Bij een rustige rijstijl resulteert dat in een comfortabele afstemming. Bij een dynamische rijstijl wordt de demping automatisch stugger. De C-Klasse Coupé heeft McPherson-veerpoten vóór in combinatie met drie geleidearmen. Achter heeft hij een innovatieve multilink-as. Als optie is een verlaagd (-15 mm) sportonderstel leverbaar.

KwikFit
AutoCoach