21 maart 2011
Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Mercedes C-Klasse Coupe ook als AMG

21 maart 2011 - Mercedes-Benz presenteert de nieuwe C63 AMG Coupé. Het sportieve topmodel van de nieuwe Coupé-lijn beschikt over een 6,3-liter AMG V8 met een vermogen van 336 kW (457 pk) en een koppel van 600 Nm. Met het optionele AMG performance package komt het topvermogen zelfs op 358 kW (487 pk). De C63 AMG Coupé wordt standaard geleverd met de zeventraps AMG Speedshift MCT-sporttransmissie en AMG sportonderstel. De levering start in juli aanstaande.

De nieuwe C63 AMG Coupé beschikt over een 6,3-liter AMG V8 met een vermogen van 336 kW (457 pk). Hiermee is hij goed voor een topsnelheid van 250 km/h. Deze is elektronisch begrensd en optioneel te verhogen. De sprint van 0-100 km/h kost 4,5 seconden. De ongeblazen AMG V8 is gekoppeld aan de zeventraps AMG Speedshift MCT- sporttransmissie. Deze heeft een Controlled Efficiency-modus. Mede daardoor bedraagt het gemiddelde verbruik 12,0 l/100 km.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Optioneel is de C63 AMG Coupé leverbaar met het AMG performance package. Daarmee krijgt de auto de beschikking over diverse motoronderdelen (zuigers, drijfstangen en lichtgewicht krukas) van de SLS AMG. Daardoor stijgt het topvermogen tot 358 kW/487 pk. De aanpassingen zorgen voor een snellere gasrespons van de V8. Bovendien wordt de sprinttijd van 0-100 km/h verkort tot 4,4 s. Het gemiddelde verbruik van de C 63 AMG Coupé met AMG performance package bedraagt eveneens 12,0 l/100 km.

De versies met AMG performance package zijn herkenbaar aan een inlaatspuitstuk in titanium-grijs, het AMG high-performance remsysteem met composietschijven vóór, rode remklauwen rondom en een achterspoiler van carbonfiber. In het interieur wijst het AMG performance stuurwiel op het AMG performance package.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

De AMG Speedshift MCT-7 sporttransmissie beschikt in plaats van een koppelomvormer over een compacte natte-plaatkoppeling. Door de hoge mate van efficiency, draagt deze versnellingsbak bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik. Bovendien kent deze transmissie een "Controlled Efficiency"-modus. Daarbij schakelt de versnellingsbak zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling.

Daarnaast zijn er nog drie programma's. De standen S, S+ en M staan in het teken van sportiviteit. In S+ en M duurt overschakelen slechts 100 milliseconden. De sportiviteit wordt verder benadrukt door de tussengas- en RACE START-functie.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
XLLease

De C 63 AMG Coupé heeft een sportonderstel met een drievoudig geleide vooras en een multilink achteras. Dankzij de stugge afstemming van vering en demping, extra negatief camber en torsiestabilisatoren met een grotere diameter is de rijdynamiek van hoog niveau. De C63 AMG Coupé laat bijvoorbeeld zeer hoge dwarsversnellingen toe. Ook de snelheidsafhankelijke AMG stuurinrichting met zeer directe overbrenging (13,5:1) levert een belangrijke bijdrage aan de rijdynamiek. Het ESP kent drie standen (ON, SPORT en OFF). Het remsysteem voorziet in geventileerde en radiaal doorboorde remschijven rondom.

Het frontaanzicht is typisch AMG met een pijlvormig design, grote luchtinlaten, een specifieke motorkap van aluminium en LED-dagrijverlichting. Andere eyecatchers zijn de brede wielkasten met 18-inch AMG-velgen en de achterzijde met geïntegreerde diffuser en twee dubbele uitlaten.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)

Ook het vierzits interieur staat volledig in het teken van sportiviteit. Blikvangers zijn de drie ronde 'klokken' en het AMG-menu dat via het driedimensionale centrale TFT-display wordt weergegeven. Het AMG performance sportstuur is aan onder- en bovenzijde afgevlakt. De 'gripzones' zijn bekleed met geperforeerd leder. De schakelpaddles aan het stuur zijn uitgevoerd in aluminium. De keuze voor het rijprogramma en de Race Start-functie wordt gemaakt met een draaiknop op de middenconsole. De AMG sportoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn bekleed met een combinatie van Artico/Dinamica.

De nieuwe C63 AMG Coupé wordt in juli op de Nederlandse markt verwacht. Hij is leverbaar vanaf € 110.950 inclusief BPM en BTW.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe (2011 - 2015)
AutoCoach