17 mei 2005
Mercedes-Benz B-Klasse (2005 - 2011)

Mercedes-Benz B-Klasse (2005 - 2011)

iPod koppeling leverbaar in Mercedes B-klasse

Autozine
17 mei 2005 | De iPod Interface Kit, die door Mercedes-Benz Accessoires GmbH is ontwikkeld, maakt het mogelijk om de Apple iPod te koppelen aan het geluidssysteem van de B-klasse. Daarmee worden tot 15.000 songs oftewel 875 uur entertainment toegankelijk. De interface wordt ingebouwd in het handschoenenkastje. De iPod kan worden bediend via knoppen op het multifunctionele stuurwiel, dat standaard wordt geleverd op de B-Klasse. Het centrale display op het dashboard geeft alle nodige informatie. Hierdoor wordt de bediening niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger.

Kort na de Europese introductie in de Mercedes-Benz B-Klasse wordt de iPod Interface Kit ook leverbaar voor de huidige generaties van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en M-Klasse, alsmede de CLK-Klasse, CLS-Klasse en SLK-Klasse. De prijs bedraagt € 229 (exclusief de kosten voor montage). In de toekomst zullen ook nieuwe Mercedes-Benz-modellen, zoals de R-Klasse, met dit systeem worden uitgevoerd.

Mercedes-Benz B-Klasse (2005 - 2011)

Het systeem kan worden gekoppeld aan alle actuele Apple MP3-spelers, zoals de iPod (generatie 3 of hoger), de iPod mini, de iPod photo en de iPod U2. Afhankelijk van het type iPod is via de Interface Kit tot 60 gigabyte aan geheugen toegankelijk. Dat komt overeen met 15.000 MP3-songs, die normaal bijna 1.000 CDs in beslag zouden nemen

Dankzij plug-and-play-technologie kan de iPod eenvoudig worden aangesloten. Wanneer de Interface Kit eenmaal is gemonteerd, is geen andere hardware of software meer nodig. Omdat de iPod via een eigen interface werkt, kunnen andere apparaten, zoals een CD-wisselaar, gewoon worden gebruikt. Ook de functies van het navigatiesysteem en andere systemen blijven bestaan. Alle muziekfuncties van de MP3-speler worden bediend via de knoppen op het stuurwiel.

Mercedes-Benz B-Klasse (2005 - 2011)

Als extra service voor mensen met een MP3-speler biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid om via de speciale website "mixedtape" gratis muziek te downloaden. Om de acht weken is een nieuwe selectie van vijftien songs beschikbaar. Mercedes-Benz gebruikt deze mogelijkheid om muzikale talenten te promoten. De songs kunnen gratis op een CD-ROM worden gebrand of naar een MP3-speler worden gekopieerd. Via deze internetdienst kunnen ook CD-covers worden geprint, eCards worden verstuurd en een e-mail-newsletter worden aangevraagd.

IkWilVanMijnAutoAf
Mercedes F-Cell in 125 dagen rond wereldMercedes F-Cell in 125 dagen rond wereld
25 januari 2011
Mercedes kleurt rozeMercedes kleurt roze
23 september 2010
Milieucertificaten voor Mercedes A en BMilieucertificaten voor Mercedes A en B
16 juni 2008
Mercedes B-Klasse krijgt facelift 2008Mercedes B-Klasse krijgt facelift 2008
17 maart 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum