7 april 2011
Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz A-Class

Mercedes onthult Concept A-Class

7 april 2011 - Op de autotentoonstelling van Sjanghai (21-28 april) presenteert Mercedes-Benz de Concept A-Class, een studiemodel dat in vele opzichten toekomstwijzend is. Dat zit hem niet alleen in de vormgeving, maar ook in de technologie. De auto wordt aangedreven door een 155 kW (210 pk) sterke variant van de compleet nieuwe M270-motorengeneratie. Daarbij beschikt hij over een versnellingsbak met dubbele koppeling en een radargestuurd ongevallen-waarschuwingssysteem inclusief adaptieve remassistent.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse A200d DCT?
Nederland Mobiel heeft er 862 vanaf € 123,-

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018) A200d DCT

De Mercedes-Benz Concept A-Class heeft een lange motorkap, een laag silhouet en slanke raamoppervlakken. Zijn proporties geven een indruk van dynamiek. Het sportieve voorkomen wint nog eens aan diepte door het bijzondere samenspel van lijnen en vlakken. Golven, wind en vliegtuigbouw vormden belangrijke inspiratiebronnen voor deze uitzonderlijke vormgeving.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Het design van de Concept A-Class is een voortzetting van de lijn die Mercedes-Benz met de "F800 Style" heeft ingezet. Het hoofdthema daarbij is een fascinerende combinatie van markante lijnen en 'vrije vormen'. Zo wordt het profiel gekenmerkt door drie lijnen. De eerste is de 'dropping line' die boven de voorste wielkasten begint en over de portieren geleidelijk afloopt. Een andere markante lijn is de krachtige 'schouderpartij' ter hoogte van de achterste wielkasten. De derde is een lijn die onderaan de voorste wielkasten begint en naar achteren toe elegant omhoog loopt.

Het dashboard van de Concept A-Class heeft de vorm van een vliegtuigvleugel. Deze is overtrokken met een doorzichtige stof waardoor de onderliggende structuur zichtbaar is. De uitstroomopeningen van het ventilatiesysteem doen denken aan de straalmotoren van een vliegtuig. De grote 'klokken' zijn geïnspireerd door de naverbrander van een straalmotor en daarom rood verlicht. De centrale bedieningsunit ten slotte is vormgegeven als een 'flightpanel' en de schakelpook heeft de vorm van een 'reverse thrust control' zoals die in straalvliegtuigen wordt toegepast.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

De Concept A-Class wordt aangedreven door een viercilinder benzinemotor van de compleet nieuwe M270-generatie. Deze motoren zijn speciaal ontworpen om dwars voorin geplaatst te kunnen worden. Ze zijn uitgevoerd met directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. Deze combinatie beloont niet alleen prestaties van hoog niveau, maar ook een laag brandstofverbruik en dus minimale emissies. De Concept A-Class beschikt over de 2,0-liter BlueEfficiency variant met een vermogen van 155 kW (210 pk). Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe, door Mercedes-Benz ontworpen transmissie met dubbele koppeling.

Het radargestuurde ongevallen-waarschuwingssysteem met adaptieve remassistent vermindert de kans op kop-staart-botsingen. Het assistentiesysteem geeft zowel akoestische als visuele waarschuwingen. Tegelijkertijd wordt het remsysteem voorbereid voor een zo precies mogelijke remactie. Deze wordt ingezet zodra de bestuurder het rempedaal intrapt.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse A200d DCT?
bynco heeft er 26 vanaf € 15.199,-

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018) A200d DCT

XLLease