27 juni 2015
Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Mercedes-Benz A-Klasse ondergaat facelift

Autozine
27 juni 2015 | De A-Klasse van Mercedes-Benz is vernieuwd. Met DYNAMIC SELECT kan de bestuurder voortaan de karakteristieken van de auto wijzigen; met een druk op de knop rijdt de A-Klasse comfortabel, sportief of  efficiënt. Mercedes-Benz heeft ook de reeks beschikbare motoren uitgebreid. De A160 met 75 kW (102 pk) is het nieuwe basismodel. Ook de A45 profiteert van de vernieuwing. De nieuwe generatie A-Klasse kan vanaf 3 juli 2015 worden besteld. De eerste exemplaren staan eind september bij de Mercedes-Benz dealer.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
bynco heeft er 31 vanaf € 13.795,-

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

De vormgeving van de nieuwe voorbumper is afgeleid van de Concept A-Klasse (2011). De diamantgrille, nieuwe LED High Performance koplampen (standaard voor de A45) en nieuw vormgegeven achterlichten en in de achterbumper geïntegreerde uitlaateindstukken benadrukken het karakter van de compacte Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Het vrijstaande display is nu ook in het formaat van 20,3 cm (8 inch) verkrijgbaar. Nieuwe kleuren en materialen alsmede een nieuwe afwerking van het dashboard zorgen voor een frisse ambiance. Tot de noviteiten behoren leder in sahara beige / zwart in het Exclusiefpakket en een nieuw stoeldesign met rode of groene accenten in de uitrustingsline Style.

De reeks uitrustingen voor de A-Klasse is op veel gebieden uitgebreid: LED High Performance koplampen en Ambiente verlichting met twaalf kleuren en vijf dimniveau's zijn indien gewenst leverbaar. Ook kunnen de stoelzittingen in alle versies met maximaal 60 mm in diepte aangepast worden.

Met zijn opvallende uiterlijk in de stijl van het MERCEDES AMG PETRONAS Formule 1 team is de speciale 'Motorsport Edition' met bedoeld voor raceliefhebbers. Delen van de voor- en achterbumper zijn uitgevoerd in petrolgroen en dezelfde kleur is terug te vinden op de lichtmetalen AMG-wielen. De AMG-achterspoiler heeft eveneens accenten in petrolgroen, evenals de buitenspiegels (alleen bij de A 250 Sport en de A 250 Sport 4MATIC). In het interieur zijn de randen van de ventilatieroosters, evenals de contrasterende stiksels ook petrolgroen. De bekleding van de sportstoelen is uitgevoerd in zwart leder/DINAMICA microvezel met accentstrepen in petrolgroen, net als de veiligheidsgordels. De 'Motorsport Edition' is beschikbaar voor alle motorvarianten vanaf de A200/A200d, met uitzondering van de A45.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

De A160 met 75 kW (102 pk) is het nieuwe basismodel van de A-Klasse. De nieuwe spaardiesel is de 80 kW (109 pk) A180d BlueEFFICIENCY die een NEDC-brandstofverbruik heeft van 3,5 l/100 km en een  CO2-uitstoot van 89 g/km.

De A220d met 130 kW (177 pk) heeft nu 5 kW (7 pk) meer, terwijl de sportieve modellen A250 Sport en A250 Sport 4MATIC nu 160 kW (218 pk) sterk zijn vergeleken met het vorige model met 155 kW (211 pk). In combinatie met de 7G-DCT automatische transmissie beschikt de A-Klasse nu over 'Launch Assist' voor een snellere acceleratie vanuit stilstand. Het 'ECO display' is nieuw vormgegeven om een zuinige rijstijl te bevorderen.

De Mercedes-AMG A45 4MATIC profiteert ook van de vernieuwing. Het maximum vermogen bedraagt 280 kW (381 pk) en het maximum koppel van 475 Nm. Naar 100 km/u vanuit stilstand is mogelijk in 4,2 seconden, waarmee hij 0,4 seconden sneller is dan zijn voorganger. Tegelijkertijd is het brandstofverbruik even laag als bij het voorgaande model: 6,9 liter per 100 kilometer (162 g/km CO2).

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)
AutoCoach

Mercedes-Benz gebruikt de modelvernieuwing van de A-Klasse ook om de nieuwe nomenclatuur (type aanduidingen) te introduceren voor de diverse aandrijflijnvarianten. De kleine letter 'd' vervangt het voorgaande 'CDI'; de A 200 CDI heet nu A200d.

Met DYNAMIC SELECT kunnen de voertuigkarakteristieken in enkele seconden met één druk op de knop aangepast worden, waarbij het systeem de motor, de transmissie, het onderstel, de besturing  en de airconditioning aanpast aan de wensen van de bestuurder. De vier rijprogramma's 'Comfort', 'Sport', 'Eco' en 'Individual' kunnen eenvoudig ingesteld worden met een knop in het bovenste deel van het bedieningspaneel.

De modellen  A220d, A250 4MATIC, A250 Sport en A250 Sport 4MATIC zijn standaard uitgerust met DYNAMIC SELECT. Bovendien is het systeem ook standaard bij alle modellen met 7G-DCT, AMG Line of een verlaagd onderstel. DYNAMIC SELECT is indien gewenst leverbaar op alle andere motorvarianten met uitzondering van de twee BlueEFFICIENCY modellen.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

DYNAMIC SELECT voorziet in een brede reeks instellingsmogelijkheden in combinatie met het nieuwe onderstel met adaptieve demping (optioneel). In dit geval kan de bestuurder  de dempingseigenschappen van de auto met DYNAMIC SELECT aanpassen. Er is keuze uit "Comfort" met comfortabele dempingskarakteristieken en "Sport" voor een sportieve en stijvere dempingsafstelling. Acceleratiesensoren worden gebruikt om bewegingen van de auto te meten, evenals andere actuele informatie zoals de stuurhoek, de stuursnelheid en gierbeweging voor het bepalen van de dempingkarakteristieken. Een klep wordt elektronisch bediend voor iedere schokdemper om de oliedoorvoer en daarmee de dempingkarakteristieken te bepalen. Het dempingsysteem is variabel en de configuratie is individueel voor ieder wiel.

De Mercedes-AMG A45 4MATIC is standaard uitgerust met uit de Mercedes-AMG GT en Mercedes-AMG C 63 bekende DYNAMIC SELECT rijprogramma's 'Comfort', 'Sport', 'Sport +' en 'Individual'. Nieuw is het optionele AMG DYNAMIC PLUS pakket met onder andere een mechanisch sperdifferentieel vóór, het AMG RIDE CONTROL sportonderstel met adaptieve demping en het vijfde DYNAMIC SELECT rijprogramma 'Race'.

De nieuwe generatie A-Klasse is het eerste model van Mercedes-Benz dat beschikbaar wordt met uitgebreide smartphone-integratie: vanaf  begin  2016 worden de infotainmentsystemen Apple CarPlay (voor iPhone) en MirrorLink beschikbaar.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Tegelijkertijd wordt de nieuwe generatie telematica geïntroduceerd voor de A-Klasse. De bediening is nu  intuïtiever, waarbij de functies worden vergezeld door menu's met animaties en visuele afbeeldingen op een nog groter display.

De nieuwe generatie A-Klasse kan vanaf 3 juli 2015 worden besteld. De eerste modellen staan eind september bij de Mercedes-Benz dealer.

Dutchlease
Mercedes A-Klasse tijdelijk als PetronasMercedes A-Klasse tijdelijk als Petronas
27 november 2015
Mercedes introduceert A45 AMGMercedes introduceert A45 AMG
13 februari 2013
Nieuw instapmodel Mercedes A-KlasseNieuw instapmodel Mercedes A-Klasse
4 februari 2013
Mercedes A-Klasse nu ook als A180Mercedes A-Klasse nu ook als A180
10 januari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum