6 maart 2012
Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes introduceert nieuwe A-Klasse

Autozine
6 maart 2012 | Op de autotentoonstelling van Genève viert de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse zijn wereldpremière. Hij valt op door zijn vormgeving en een reeks effciënte motoren: er zijn modellen met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. De nieuwe A-Klasse komt in september op de Nederlandse markt.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
bynco heeft er 33 vanaf € 13.795,-

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

De nieuwe A-Klasse is vanaf een schoon blad papier ontworpen. Hij is 4,29 meter lang, 1,78 m breed en 1,43 m hoog. Vergeleken met zijn voorganger is hij 18 centimeter lager. Het front is krachtig door de grote grille met centraal geplaatste ster en de koplampunits met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. De CW-waarde van de nieuwe A-Klasse bedraagt 0,26. De achterspoiler met onzichtbaar geïntegreerde antennes draagt bij aan de gunstige stroomlijn.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Blikvangers in het interieur zijn het dashboard waarbij elke grote 'klok' een kleinere herbergt, het grote display bovenop de middenconsole en het driespaaks sportstuur. De nieuwe A-Klasse biedt ruimte aan vijf personen. Ook achterin beschikken de passagiers over sportief gevormd meubilair. De A-Klasse wordt leverbaar in de uitrustingsniveaus 'Urban', 'Style' en 'AMG Sport'.

Indien gewenst vormt de smartphone van de eigenaar van een integraal onderdeel van het bedienings- en informatieconcept van de nieuwe A-Klasse. Door middel van een speciale app (voor iPhone en later ook voor andere smartphones) zijn alle telefoonfunctionaliteiten (Internet, social media, audio, navigatie) ook in de auto te gebruiken.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

AMG was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe A-Klasse. Dat komt vooral tot uiting in Sport-uitvoeringen die optisch dicht bij de Concept A-Class staan (grille, rode remklauwen etc.). De A250 Sport en de A220 CDI Sport beschikken bovendien over een specifieke, door AMG ontwikkelde vooras en een extra sportief afgestemd onderstel. De Sport-modellen vallen ook op door hun 18-inch lichtmetalen vijfspaaks AMG-velgen met 235/40 R 18 banden en rode in- en exterieuraccenten (bijvoorbeeld vóór- en achterspoiler, veiligheidsgordels en diverse afwerkingsdetails).

De nieuwe A-Klasse maakt gebruik van een eveneens nieuwe motorengeneratie. De nieuwe benzine- en dieselmotoren beschikken allemaal over 'vraaggestuurde' meervoudige directe inspuiting en turbotechnologie. Op alle versies is de ECO Start/Stop functie standaard. Mede dankzij deze voorzieningen is de nieuwe A-Klasse de eerste Mercedes-Benz ooit met een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)
AutoCoach

In de 1,6-liter benzinemotor debuteert "Camtronic". Hierbij is de mate van opening van de inlaatkleppen variabel. Bij deellast wordt zo de hoeveelheid gasmengsel beperkt waardoor het verbruik daalt. De A180 beschikt over een nieuwe 1,6-liter motor met 90 kW/115 pk en de A200 over de 115 kW (156 pk) sterke uitvoering. De eveneens nieuwe tweeliter benzinemotor met turbo is in de A250 goed voor 155 kW/211 pk.

Het dieselgamma bestaat uit de A180 CDI met 80 kW/109 pk (maximaal koppel: 250 Nm), de A200 CDI (100 kW/136 pk, 300 Nm), De 2,2-liter motor van de A220 CDI is goed voor 125 kW/170 pk en 350 Nm. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Als optie is de 7G-DCT-transmissie met dubbele koppeling leverbaar.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

Er is keuze uit diverse onderstelafstellingen. Voor maximale sportiviteit is er bijvoorbeeld een sportonderstel met Direct Steer. Standaard is een compacte, energiezuinige elektromechanische stuurinrichting. Het onderstel van de nieuwe A-Klasse is zo ontworpen dat later uitvoeringen met vierwielaandrijving in het programma opgenomen kunnen worden.

Standaard beschikt de A-Klasse over "Collision Prevention Assist": een radargestuurd ongevallenwaarschuwingsysteem met adaptieve remassistent. Dit assistentiesysteem waarschuwt een afgeleide bestuuder met visuele en akoestische signalen voor een dreigend ongeval en bereidt tegelijkertijd een nauwkeurige remactie voor. Deze wordt automatisch uitgevoerd zodra de bestuurder het rempedaal intrapt.

Mercedes-Benz A-Klasse (2012 - 2018)

De nieuwe A-Klasse is ook leverbaar met "Pre-Safe", het preventieve inzittendenbeschermingsysteem. Bij een mogelijk gevaarlijke situatie zorgt dit ervoor dat de gordels worden aangetrokken (door middel van de gordelspanners) en dat ramen en het het eventueel aanwezige schuif-kanteldak sluiten. Als de stoelen zijn uitgevoerd met elektrische verstelling, worden ze automatisch in een positie gebracht waarbij de inzittende zo min mogelijk kans loopt op letsel.

De nieuwe A-Klasse komt in september aanstaande op de Nederlandse markt: de prijzen en de exacte specificaties zijn nog niet bekend.

XLLease
Mercedes A-Klasse tijdelijk als PetronasMercedes A-Klasse tijdelijk als Petronas
27 november 2015
Mercedes vernieuwt A-KlasseMercedes vernieuwt A-Klasse
27 juni 2015
Mercedes introduceert A45 AMGMercedes introduceert A45 AMG
13 februari 2013
Nieuw instapmodel Mercedes A-KlasseNieuw instapmodel Mercedes A-Klasse
4 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum