25 oktober 2005
Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Mercedes-Benz A-Klasse: nu ook met sportpakket

Autozine
25 oktober 2005 | De huidige generatie van de Mercedes-Benz A-Klasse mag zich in een enorme populariteit verheugen. Het model, dat vorig jaar op de Nederlandse markt verscheen en voor het eerst zowel in drie- als in vijfdeurs uitvoering leverbaar is, heeft een marktaandeel dat twee maal zo hoog ligt als het niveau van zijn voorganger. Mede daarom breidt Mercedes nu uit met een sportpakket.
 

Voor een sportievere uitstraling van de Mercedes-Benz A-Klasse is er nu een speciaal sportpakket beschikbaar. Tot de meest in het oog springende elementen van het sportpakket behoren de mat zilver gespoten geperforeerde grille en de krachtige 17 inch lichtmetalen velgen in zevenspaaks-design. Aan de achterkant valt het ovale uitlaateindstuk op. Niet direct zichtbaar, maar daardoor niet minder effectief, is het sportonderstel.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Het sportpakket omvat ook een aantal aanpassingen in het interieur. Zo is het sportstuur bekleed met geperforeerd leder, terwijl het combi-instrument is uitgevoerd met witte verlichting, die afsteekt tegen de zilverkleurige wijzerplaten. De versnellingspook is afgewerkt met leder- en chroomaccenten, terwijl de roestvrijstalen pedalen met speciale noppen voor meer grip het sportieve karakter onderstrepen. Het sportpakket voor de Mercedes-Benz A-Klasse wordt geleverd vanaf € 977.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)