26 september 2007
Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Exclusief model ter gelegenheid van 10-jarig jubileum Mercedes-Benz A-Klasse

Autozine
26 september 2007 | Met een speciale "Edition 10"-uitvoering viert Mercedes-Benz het feit dat precies tien jaar geleden de A-Klasse werd geïntroduceerd. Het jubileummodel is uitgevoerd met 16 inch lichtmetalen velgen, een geperforeerde grille en een panoramisch zonnedak met lamellen. In het interieur zorgen leer en geborsteld aluminium voor een bijzondere atmosfeer.
AutoCoach

In het najaar van 1997 zorgde Mercedes-Benz voor een frisse wind in de compacte klasse met een volledig nieuw en ongebruikelijk concept, de A-Klasse. Dit model combineerde voordelen zoals slim gebruik van de beschikbare ruimte, variabele indelingsmogelijkheden en bescherming van de inzittenden op een niveau zoals dat van Mercedes-Benz mag worden verwacht met de wendbaarheid van een kleine auto. Nu, bij de tiende verjaardag van de auto, is de tweede generatie van de A-Klasse al een vertrouwde verschijning in het straatbeeld geworden. Ter gelegenheid van het jubileum presenteert Mercedes-Benz een speciaal model met bijzondere kenmerken, waarvan er sommige exclusief zijn voorbehouden aan deze uitvoering.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

De A-Klasse "Edition 10" onderscheidt zich door speciale kenmerken aan de binnen- en buitenkant. Van buiten vallen de 16 inch lichtmetalen velgen met zevenspaaks-ontwerp, de geperforeerde, in matzilver gespoten grille op. Het panoramische dak met lamellen zorgt voor zonnig open rijplezier. Dit dak opent een stuk verder dan de meeste gebruikelijke zonnedaken. Wanneer het krasbestendige transparante dak is gesloten, blijft het interieur van de auto licht en ruim, bovendien zorgt de standaard Thermatic airconditioning zorgt voor de gewenste temperatuur. Een schuifpaneel, dat als windafwijzer kan fungeren wanneer het dak geopend is, kan desgewenst worden gebruikt om het interieur te verduisteren.

Naast de bekende metallickleuren is voor deze speciale editie ook de exclusieve en kleur "mountain grey" leverbaar, een uniek kenmerk van de "Edition 10"-uitvoering. Aan de buitenkant verraadt ook een onopvallend "Edition"-embleem in de spiegeldriehoek het speciale karakter van de auto.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Diagonaal geborsteld aluminium is gebruikt voor de afwerking van de dashboardconsole en de portieren als contrast met het stuurwiel, de schakelpook en de handremgreep, die zijn uitgevoerd met leer. Zwart Artico-leer is te vinden rondom de zittingen en de rugleuningen van de stoelen, die verder zijn bekleed met een sportief-elegante stof. De voetruimtes worden opgesierd door veloursmatten met zilverkleurige stiksels en een ingeborduurd "Edition"-logo.

De meerprijs voor de exclusieve "Edition 10"-uitvoering bedraagt € 2.990, hetgeen in vergelijking met de catalogusprijs van alle extra's neerkomt op een voordeel van 53 procent. De prijslijst van de A-Klasse begint bij € 21.350.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)
XLLease
Mercedes A-Klasse als Edition 125Mercedes A-Klasse als Edition 125
2 mei 2011
Mercedes introduceert A-Klasse E-CellMercedes introduceert A-Klasse E-Cell
15 september 2010
Mercedes introduceert A-Klasse 2008Mercedes introduceert A-Klasse 2008
31 maart 2008
Mercedes A-Klasse nu als Polar StarMercedes A-Klasse nu als Polar Star
29 maart 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum