30 juni 2005
Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Hoge score voor Mercedes-Benz A-klasse in crashtest

Autozine
30 juni 2005 | De Mercedes-Benz A-Klasse heeft bij de crashtests volgens de Europese NCAP-classificatie (New Car Assessment Programme) het beste resultaat in haar klasse behaald en is met vijf sterren bekroond.

Met dit resultaat heeft het gepatenteerde sandwich-veiligheidsconcept van de A-Klasse zijn effectiviteit ook in de classificatie bewezen. Dankzij dit concept schuiven de motor en de versnellingsbak bij een frontale botsing niet in de binnenruimte, maar glijden naar beneden. Hierdoor ontstaat in het voorste gedeelte van de auto een grotere kreukelzone dan bij andere personenwagens in dit segment. Bovendien biedt het sandwich-concept voordelen bij een botsing in de flank, omdat de passagiers hoger zitten dan in traditionele compacte auto's.

Mercedes-Benz A-Klasse (2004 - 2012)

Ook de adaptieve front-airbags, die zich afhankelijk van de ernst van het ongeval in twee fases ontvouwen, en de nieuw ontwikkelde hoofd-/thorax-airbags, zorgen voor een hoge mate van veiligheid van de inzittenden. Zij beschermen het hoofd en het borstgedeelte van de passagiers voorin, in geval van een botsing in de flank. Via een controlelampje op het instrumentenpaneel wordt de chauffeur geinformeerd of de inzittenden hun gordel om hebben.

De veiligheid van de A-Klasse is gebaseerd op de analyse van reele ongevallen. Het Mercedes-concept gaat uit van de veiligheid van de auto in zijn geheel. Dit totaalconcept omvat naast het vermijden van ongevallen door middel van elektronische ondersteuningssystemen zoals ESP en de remassistent tevens de op de crash-impact afgestemde bescherming van de inzittenden, alsmede de snelst mogelijke redding van de inzittenden na een aanrijding.

Wittebrug
Mercedes A-Klasse als Edition 125Mercedes A-Klasse als Edition 125
2 mei 2011
Mercedes introduceert A-Klasse E-CellMercedes introduceert A-Klasse E-Cell
15 september 2010
Mercedes introduceert A-Klasse 2008Mercedes introduceert A-Klasse 2008
31 maart 2008
Jubileummodel voor 10 jarige A-klasseJubileummodel voor 10 jarige A-klasse
26 september 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum