11 mei 2009
Mazda RX-8

Mazda RX-8

Mazda onthult RX8 Hydrogen met Noorse specificaties

Autozine
11 mei 2009 | Mazda heeft tijdens een bijzonder evenement in Oslo de RX-8 Hydrogen RE Facelift met Europese (Noorse) specificaties onthuld. De presentatie van de milieuvriendelijke RX-8 was onderdeel van een feestelijke ceremonie ter gelegenheid van de opening van twee nieuwe HyNor waterstoftankstations. Met deze uitbreiding maakt het Noorse nationale waterstofproject HyNor een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van een uitgebreide waterstofinfrastructuur langs de 580 km lange route van Oslo naar Stavanger.
AutoCoach

De ceremonie werd bijgewoond door de Noorse Kroonprins Haakon Magnus, die de RX-8 met waterstof aftankte, waarna de Noorse Minister van Transport, mevrouw Liv Signe Navarsete, de door een waterstofrotatiemotor aangedreven Mazda van Oslo naar Drammen reed met 0 gram CO2 uitstoot. Na deze eerste faceliftversie van de RX-8 Hydrogen RE zal Mazda nog deze zomer meer van deze auto's leveren voor het HyNor project om ingezet te worden voor commerciële leasing.

Mazda RX-8

De vierzits sportcoupé is al langere tijd als leaseauto beschikbaar op de Japanse markt, maar de versies voor het HyNor project zijn de eerste die voorzien zijn van Europese specificaties, waaronder het stuur aan de linkerzijde en een handgeschakelde versnellingsbak. De RX-8 Hydrogen RE is het resultaat van 18 jaar onderzoek en ontwikkeling bij Mazda van waterstof als brandstof voor auto's. Het model is voorzien van een rotatiemotor die geschikt is voor twee soorten brandstof, benzine en waterstof, waarbij er naar believen geschakeld kan worden tussen deze twee brandstoffen.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda RX-8 Hydrogen RE op openbare wegMazda RX-8 Hydrogen RE op openbare weg
15 oktober 2008
Mazda viert 40 jaar rotatiemotorMazda viert 40 jaar rotatiemotor
30 mei 2007
Mazda RX-8 Hydrogen RE rijdt in EuropaMazda RX-8 Hydrogen RE rijdt in Europa
28 augustus 2006
FIA erkent snelheidsrecords Mazda RX8FIA erkent snelheidsrecords Mazda RX8
3 oktober 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum