4 september 2008
 

Mazda

Vier wereldprimeurs van Mazda in Parijs

Autozine
4 september 2008 | Mazda toont op de komende Autosalon van Parijs 2008 vier wereldprimeurs. De meest in het oog springende daarvan is de concept car Mazda Kiyora, een lichtgewicht compacte stadsauto van de nieuwe generatie. Het model deelt het podium in Parijs met de Facelift van de MX-5 en twee nieuwe common rail turbodieselmotoren voor respectievelijk de nieuwe Mazda6 en nieuwe Mazda2.
 

Het designthema van de concept car Kiyora (Japans voor 'schoon en puur') is, als milieuvriendelijke stadsauto in een stedelijk landschap, gebaseerd op water. Het model is voorzien van Mazda's nieuwste generatie viercilinder direct ingespoten benzinemotor in combinatie met het Smart Idle Stop System (SISS), waardoor de auto een zeer gunstig brandstofverbruik en lage CO2 emissies heeft. Ook de, in de Nagare designfilosofie steeds weer verbeterde aërodynamische eigenschappen dragen daar een belangrijk steentje aan bij.

Mazda

Op de Mazda stand in Parijs staat ook de Facelift van de MX-5, samen met twee nieuwe common rail turbodieselmotoren, een nieuwe 2.2 CiTD voor de Mazda6 en een 1.6 CiTD voor de Mazda2.

De Mondial de l'Automobile 2008, zoals de beurs officieel heet, is geopend voor het publiek van 4 t/m 19 oktober.

Mazda