29 maart 2010
 

Mazda

Toyota en Mazda delen hybridetechnologie

Autozine
29 maart 2010 | Toyota Motor Corporation (TMC) en Mazda Motor Corporation hebben een overeenkomst gesloten inzake de levering onder licentie van hybridetechnologie zoals gebruikt in de Toyota Prius. Mazda zal de technologie gebruiken in combinatie met de nieuwste generatie aandrijflijnen onder de naam Sky.
AutoCoach
Info

TMC, waar aandacht voor het milieu tot één van de prioriteiten in de bedrijfsfilosofie behoort, begon in 1997 met de verkoop van de Prius, 's werelds eerste in serie geproduceerde hybrideauto. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 2,3 miljoen TMC hybridevoertuigen verkocht in meer dan 70 verschillende landen en regio's.

Mazda

Het stimuleren van een gezonde leefomgeving door de productie van milieuvriendelijke technologieën is één van de speerpunten van TMC. Dit vindt zijn weerslag in genoemde hybride-systemen en in het feit dat TMC heeft aangegeven deze systemen op verzoek van andere ondernemingen in licentie aan hen te willen leveren.

Mazda heeft in haar lange termijn visie op het gebied van technologische ontwikkelingen onder de naam Sustainable Zoom-Zoom (Duurzame Zoom-Zoom) vastgelegd dat alle motoren van Mazda tussen 2008 en 2015 wereldwijd 30 % minder brandstof zullen verbruiken. Om al haar klanten zowel rijplezier als een hoge mate van milieuvriendelijkheid en veiligheid te bieden, heeft Mazda een zogenaamde Building Block Strategy geïntroduceerd. Deze behelst een versterking van de kernwaarden van haar producten, waaronder ook motoren, transmissies en gewichtsreductie, en de geleidelijke introductie van elektrische toevoegingen als i-stop (start-stop-systemen), terugwinnen van remenergie en hybridesystemen.

Dankzij de samenwerking zijn beide partijen naar eigen zeggen "beter in staat om zoveel mogelijk klanten te voorzien van producten met hoogwaardige milieueigenschappen".

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021