25 september 2008
 

Mazda

Nieuwe Mazda's per TSR naar Moskou

Autozine
25 september 2008 | Mazda Motor Corporation zal op grote schaal gebruik gaan maken van de beroemde Transsiberische spoorlijn (TSR) om nieuwe auto's van Japan naar Moskou te vervoeren. Mazda is daarmee het eerste automerk dat dit transportsysteem op regelmatige basis gaat gebruiken. Vanaf oktober 2008 zal deze vorm van transport als aanvulling gelden op bestaande aanvoerlijnen, waarmee de levertijden voor de meest populaire modellen voor de Russische markt met meer dan 30 dagen worden verkort.
AutoCoach
Info

"Mazda is één van de meest populaire merken in Rusland met elke maand een groei van meer dan 10%", vertelt Jørgen Olesen, Vice President Klantenservice, Logistiek en IS bij Mazda Motor Europe. "Het transport per trein dient als aanvulling op het vervoer van onze nieuwe modellen per schip en over de weg, dat zal blijven bestaan. Deze dubbele transportstrategie zal ons helpen om aan de grote vraag in Rusland te voldoen en tegelijkertijd om de levertijden voor alle klanten te verkorten".

Mazda

De keuze voor deze vorm van transport werd bepaald na een drietal succesvol uitgevoerde tests met de TSR vanaf september vorig jaar. Daarbij werd gebruik gemaakt van honderden van een speciale monitor voorziene testauto's (zie foto's) en werden langs de route nieuwe terminals aangelegd. De tests waren het resultaat van een succesvolle samenwerking met de Russische Spoorwegen en met de treintransporteur van Mazda, RailTransAuto (RTA).

De nieuwe Mazda's zullen worden vervoerd over een traject van 9.300 km van Zarubino (vlakbij Vladivostok), waar de auto's worden ingescheept vanuit Hiroshima, naar Moskou op speciale treinen bestaande uit 30 wagons. De reistijd naar Moskou is 10 dagen, net zo snel als een passagierstrein.

Mazda

Alle Mazda-treinen maken uitsluitend gebruiken van volledig gesloten wagons en het exterieur van de auto's wordt beschermd met een speciale folie. In Moskou krijgen de auto's een inspectie om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de kwaliteitseisen van Mazda.

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021