29 september 2009
 

Mazda

Nieuwe aandrijflijnen bij Mazda op Tokyo Motor Show 2009

Autozine
29 september 2009 | Mazda onthult op de komende 41e Tokyo Motor Show een serie motoren en automatische versnellingsbakken van de nieuwe generatie waarbij het accent ligt op duurzaamheid. De Wereldpremière behelst de SKY-G direct ingespoten benzinemotor, de D schone dieselmotor en de SKY Drive automatische versnellingsbakken. De Mazda Kiyora concept car beleeft op de show zijn Japanse debuut, na de Wereldpremière van deze superzuinige auto (3,1 liter op 100 km) eind vorig jaar in Parijs. De Tokyo Motor Show vindt plaats van 24 oktober tot en met 4 november a.s. in de Makuhari Messe in de Chiba Prefecture vlakbij Tokyo.
Info

Het thema van Mazda in Tokyo is "Het Mazda SKY concept: rijplezier, aandacht voor het milieu en veiligheid voor iedereen". Verdeeld in drie sectoren, 'Vandaag', 'Morgen' en 'De Toekomst', laat Mazda technologieën zien waarmee het brandstofverbruik van alle nieuwe Mazda's met 30% wordt teruggedrongen in 2015, vergeleken met 2008. Dit gegeven is één van de doelstellingen in de lange termijn strategie van Mazda op het gebied van technologische ontwikkeling.

Mazda

Mazda heeft zich toegelegd op een aanzienlijke verbetering van de belangrijkste aspecten die de prestaties van een auto beïnvloeden (motoren, versnellingsbakken en een lager voertuiggewicht) om ervoor te zorgen dat het rijplezier toeneemt en de auto tegelijkertijd verbeterde milieueigenschappen en kent.

De Mazda Kiyora, een compacte auto van de nieuwe generatie, maakt in Tokyo zijn Japanse debuut. De concept car is voorzien van een Mazda Sky concept aandrijflijn en kent uitgebreide ontwikkelingen op het gebied van gewichtsvermindering, wat resulteert in een bijzonder laag brandstofverbruik van 3.1 liter per 100 km (onder Japanse testcondities).

Mazda

Naast 'De Toekomst' in de vorm van het SKY concept presenteert Mazda in Tokyo ook de technologieën van 'Vandaag' in de vorm van de Mazda i-stop, het start-stop-systeem zoals dat onlangs op de nieuwe Mazda3 (Axela in Japan) is geïntroduceerd. Daarbij hoort ook de Mazda5 (Premacy) Hydrogen RE Hybrid, die wordt aangedreven door een elektromotor en is voorzien van een ondersteunende waterstofrotatiemotor voor het laden van de accu's.

Wittebrug
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021