7 februari 2008
 

Mazda

Mazda wint designprijs in Parijs

Autozine
7 februari 2008 | Mazda heeft op het 23e 'Festival Automobile International' in Paris de 'Grand Prix du Design' gewonnen. De Nederlander Laurens van den Acker, General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Japan, ontving de bijbehorende award in de vorm van een kristallen vaas gisteren tijdens een gala in het exclusieve Les Invalides in Paris.
Info

De 'Grand Prix du Design' eert het werk van een design studio of fabrikant en de invloed daarvan op de automobielindustrie. Het designteam van Mazda behoort nu tot de selecte groep van designers die deze award eerder ontvingen, waaronder enkele grote namen van invloedrijke designers uit de auto-industrie. "Deze award symboliseert de creativiteit en het harde werken van het wereldwijde Mazda designteam. Het is voor mij een grote eer om hem namens hen in ontvangst te mogen nemen", aldus Laurens van den Acker.

Mazda

Het internationale Mazda designteam heeft in de afgelopen 16 maanden vijf concept cars geïntroduceerd, die geïnspireerd zijn op het nieuwe designthema 'Nagare'. Dit Japanse woord staat voor het Engelse 'flow' in de zin van stroming, de belichaming van beweging. Het is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van lucht en water. Dit wordt vertaald naar een unieke designtaal en gecombineerd met vormen en afmetingen die het begrip 'beweging' in een eigen perspectief plaatsen.

De Mazda Nagare concept car bijvoorbeeld (onthuld op de LA Motor Show 2006), heeft een lijnenspel in het ontwerp dat geïnspireerd is op geologische structuren, terwijl de Mazda Ryuga (Detroit Motor Show 2007) aan de zijkant een patroon heeft dat is afgeleid van Japanse geharkte tuinen. De Mazda Hakaze (Autosalon Genève 2007) is gebaseerd op de vormen van zandduinen, de Taiki (Tokyo Motor Show 2007) visualiseert de natuurlijke stroming van lucht en de Mazda Furai (Detroit Motor Show 2008) vertaalt de stromingslijnen weer naar de vormen van een snelle sportauto.

Mazda

Het jaarlijkse Festival Automobile International is een 'eerbetoon aan schoonheid, design en kunst' in de automobielindustrie. De jury bestond dit jaar uit kopstukken uit de raceauto-industrie, architectuur, mode, design, kunst en media. Voorzitter is de architect Jean-Michel Wilmotte en onder de leden bevinden zich bekende namen uit de design- en automobielwereld, zoals Anne Asensio, Alain Prost en Hervé Poulain.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021