16 oktober 2013
 

Mazda

Mazda verlengt showroom naar Internet

Autozine
16 oktober 2013 | Mazda gaat de showroom van de Nederlandse dealers dichterbij de klant brengen via internet. De onlangs gelanceerde website IkWilEenMazda.nl is een collectief platform van de Nederlandse Mazda-dealers waarop klanten 24 uur per dag, zeven dagen in de week terecht kunnen voor het aanvragen van proefritten, het maken van showroomafspraken en het stellen van vragen via chat, telefoon of e-mail. De website is geen verkoopkanaal, maar een verlenging van de dealershowroom.
AutoCoach
Info

De collectieve samenwerking van de Mazdadealers op deze website is uniek voor Nederland. "Het is algemeen bekend dat internet een wezenlijk onderdeel van het aankoopproces van een auto is geworden", vertelt Geraldine Brouwers, Director Network & Risk van Mazda Motor Nederland. "De wijze waarop klanten zich oriënteren op en informatie inwinnen over een nieuwe auto is met de komst van internet drastisch veranderd. Het past in onze strategie om online en offline met elkaar te verbinden. Met de lancering van deze unieke website voorzien wij in deze klantbehoefte. De bijzondere samenwerking van de Mazdadealers biedt hen tevens de mogelijkheid om hun online marketingbestedingen efficiënter en effectiever in te zetten".

Mazda

Klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week via de site persoonlijk contact hebben voor vragen, showroomafspraken en proefritafspraken. De dealer is en blijft de plek waar de uiteindelijke verkooptransactie plaatsvindt, als ook de aflevering en de daarop volgende service en het onderhoud van de auto.

De MDOV, de Mazda Dealer Ondernemers Vereniging, houdt toezicht op het beheer van de website, Mazda Motor Nederland investeert mee op het platform in de vorm van marketingbijdragen.

Het concept is de afgelopen zeven maanden door MMNL en de MDOV in samenwerking met Prof Marketing uitgewerkt, wat heeft geleid tot dit platform, dat potentieel geïnteresseerden op het internet actief gaat benaderen als extensie van de showroom. Bij de lancering zijn ruim 90 % van de Mazdadealers in Nederland aangesloten op het internetplatform, dat compatibel is voor zowel PC, tablet als smartphone

Wittebrug
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021